- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

И Египат намерава да се придружи БРИКС-у

© AP Photo / Hassan AmmarВелика пирамида у Гизи
Велика пирамида у Гизи  - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
Пратите нас
Египат намерава да поднесе захтев за придруживање БРИКС-у на предстојећем самиту асоцијације, који ће се одржати 22-24. августа у Јужноафричкој Републици, саопштио је председник Египатског савета за спољне послове, бивши министар спољних послова Мохамед ел Ораби.
„Египат ће у уторак учествовати на самиту БРИКС-а, који ће бити одржан у Јужноафричкој Републици и поднеће захтев за придруживање асоцијацији. Египат рачуна на подршку Русије по овом питању“, рекао је Ел Ораби.
БРИКС обухвата Бразил, Русију, Индију, Кину и Јужноафричку Републику. Руски лидер Владимир Путин учествоваће на њему у онлајн формату. Русију ће на догађају представљати министар спољних послова Сергеј Лавров.Самиту БРИКС-а, који ће бити одржан у Јоханесбургу 22-24. августа, присуствоваће лидери Кине, Индије, Бразила и Јужноафричке Републике, а Русију ће представљати шеф руске дипломатије Сергеј Лавров. Председник Русије Владимир Путин саопштио је да ће учествовати на самиту путем видео-линка.
БРИКС обједињује Бразил, Русију, Индију, Кину и Јужну Африку. Бројне друге земље намеравају да се придруже економском блоку, укључујући Аргентину, Иран и, према речима кинеског Министарства спољних послова, Индонезију, Турску, Саудијску Арабију и Египат.
кавер инфографика БРИКС чланство - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
МУЛТИМЕДИЈА
ИНФОГРАФИКА Ко жели да уђе у БРИКС?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала