- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић после невероватног пораза: „Ужасно!“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, после шокантног испадања у трећем колу турнира у Индијан Велсу рекао је да и даље планира на наступи у Мајамију, а свој наступ је оценио као ужасан.
Ђоковић је потпуно изненађујуће поражен од „анонимног“ Италијана Луке Нардија са 2-1 у сетовима.
На питање новинара да ли ће и даље желети да игра у Мајамију, после пораза на првој станици у Америци, Новак је рекао да засад хоће.
„Мајами је ту, хајде да видимо. Пре десет минута сам био на терену, глава ми је и даље мало врућа. Морам да узмем дан-два, па онда да видим шта желим следеће да урадим“, рекао је Ђоковић.
Осврнуо се Новак и на детаље из дуела са Нардијем.
„Честитам му посебно што је у трећем сету играо сјајан тенис. Гледао сам га како игра. Нисам знао много о њему, али сам га гледао како игра и знао сам да игра одлично са основне линије, посебно форхенд. Добро се креће. Веома је талентован. Ушао је у жреб као лаки лузер, тако да заиста није имао шта да изгуби.. Заслужено је победио. Више сам био изненађен својим нивоом. Мој ниво је био јако, јако лош. То је то. Те две ствари иду заједно. Имао је сјајан дан, а ја баш лош", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.
Говорио је и о другачијим условима у односу на претходне дане.
„Помогао сам му да игра добро, себи нисам. Направио сам неке заиста ужасне неизнуђене грешке. Играо сам прилично дефанзивно. Нисам био пуно на лопти у трећем сету. Искористио је време које је имао. Играо је слободније и агресивније од мене, довољан му је био брејк на 3:2 у трећем сету. Данас је било мало ветровито. Потпуно супротно од онога што је било претходних дана на тренинзима и на првом мечу. То није изговор. Требало је да будем много бољи. Понављам, свака му част", закључио је Ђоковић.
На питање да ли је на његову лошију игру утицало то што није играо од Аустралијан опена или то што дуго није играо у Индијан Велсу, Ђоковић одговара:
„Могло би да буде оба, да будем искрен. Нисам сигуран. Анализираћу шта се догодило, шта сам могао боље, и идем даље. Играм мање турнира, пробирљивији сам са распоредом, тако да није сјајан осећај када се испадне рано, поготово овде где нисам играо пет година. Заиста сам желео добар резултат, али није било суђено“.
За крај, новинари су питали Новака шта би у ретроспективи урадио другачије и шта мисли о досадашњем делу сезоне.
„Могао сам све да урадим другачије. Као што сам рекао, веома лоше издање. Да, немам титулу ове године и то је нешто на шта нисам навикао. Обично сам сезоне у каријери почињао титулом на гренд слему или Дубаију, било где… Али у реду, то је део спорта. Морам то да прихватим, надам се да ћу још побеђивати и да ћу наставити даље. Који год трофеј наредни да дође, добродошао је, да разбијем негативни циклус, пошто на последња три-четири турнира нисам ни близу своје најбоље игре“, закључио је Ђоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала