- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тренер хвали младог Србина: „Настављам да гурам Николу напред“

© AP Photo / Doug McSchoolerНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Мајамија нису обезбедили полуфинале, али је тренер Ерик Сполстра имао и због чега да буде задовољан нарочито због Николе Јовића код кога је приметио велики напредак.
Тек 20 година има Никола Јовић, али успео је да заслужи место у првој петорци Мајамија током већег дела сезоне. Иако има много простора за напредак, Ерик Сполстра не жели да га спутава већ само да настави да га „гура“.
„Има 20 година, стално себе морам то да подсећам. Ипак, држим јако високе стандарде за њега, јер је то нешто што се неће променити. Ми увек имамо највиша, шампионска очекивања. И сада он треба да достигне тај ниво. Да ли је сада на том нивоу? Није. Да ли ћу престати да га гурам напред? Не. Много ме храбри напредак који је остварио у последњих годину дана. Сетите се да није играо уопште у прошлом плеј-офу. А онда погледајте период од прошлог јуна, па све досад. То је велики и значајан напредак“, рекао је Сполстра.
Мајами је поражен од Бостона 4:1 у првој рунди плеј-офа, али је Јовић у тих пет утакмица много тога научио.
„Никола је прошао велику школу и научио колико је свака лопта битна, као и све остало што је важно у плеј-офу. Имаће велики мотив да буде продуктиван и ван сезоне. Направио је огроман напредак прошлог лета кроз Летњу лигу и Мундобаскет. Сада ће имати још једно такво лето, чекају га Олимпијске игре, али ће помоћи и да мало одмори, да буде здрав, опорави тело и онда узме да ради на себи. То је све важно“, поручио је тренер Мајамија.
Српски кошаркаш од себе очекује да буде још бољи.
„Могу да будем много бољи за овај тим, наши навијачи заслужују боље. Морам више да радим за плеј-оф ниво. Ово би требало да нас мотивише, мене хоће свакако“, рекао је Јовић.
Отежавајућа околност за Мајами била је и та што су четири меча играли без прве звезде тима Џимија Батлера.
„Мислим да треба да више верујемо једни другима. Не бих да напомињем повреде, јер мислим да смо имали довољно тога да покажемо да смо способни за победу, само се нисмо довољно уздали једни у друге и у шут. То нас је успорило“, поручио је Никола Јовић.
Српски кошаркаш у првој рунди плеј-офа просечно је на терену проводио 26 минута, а постизао је 9,4 поена, 6,6 скокова и 2,2 асистенције.
Фудбалери Русије - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2024
СПОРТ
Русија договорила још једну утакмицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала