- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Огласио се врховни вођа Ирана: Надамо се да је Раиси жив, неће бити потреса у функционисању државе

© AP Photo / Office of the Iranian Supreme Leader via APИрански верски вођа Али Хамнеј
Ирански верски вођа Али Хамнеј - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
Пратите нас
Врховни вођа Ирана, ајатолах Али Хамнеи изразио је наду да је председник Ирана Ибрахим Раиси преживео хеликоптерску несрећу.

„Надамо се да ће свемогући Бог вратити нашег поштованог и драгог председника Раисија и његову пратњу у загрљај иранског народа“, поручио је Хамнеј у првом оглашавању након вести о несрећи са хеликоптером у којем се налазио ирански председник.

Он је позвао грађане Ирана да се „моле за здравље“ свих који су се налазили у хеликоптеру. Он је додао да народ не треба да брине ни да буде узнемирен и да „неће бити потреса у функционисању државе“, преноси Ирна.
Хеликоптер, у којем се налазио председник Ирана Ибрахим Раиси, имао је отежано слетање на северозападу Ирана. У хеликоптеру су се налазили и министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахијан, као и гувернер Источног Азербејџана Малик Рахмати. Према првим информацијама, хеликоптер је имао тешко слетање у граду Џулфа у иранској провинцији Источни Азербејџан.
Спасилачки тимови стигли су у подручје несреће, преноси агенција ИРНА. Најмање 40 тимова за брзо реаговање трага за хеликоптером.
Ирански председник Ибрахим Раиси - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
СВЕТ
Ванредни избори у Ирану 28. јуна, ирански медији објавили узрок пада хеликоптера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала