- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пуца од снаге – челични Словенац опет прети да покори свет

© AP Photo / Daniel ColeТадеј Погачар
Тадеј Погачар - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Словеначки бициклиста Тадеј Погачар победник је трке Ђиро д'Италија, после завршене последње, 21. етапе вожене кроз Рим. На тај начин прекинуо је пост од 34 месеца без великог тријумфа и најавио је да ће бити међу главним кандидатима у Француској на Тур де Франсу. Поново прети да завлада бициклистичким светом!
Погачар је трку завршио укупним резултатом 79 сати, 14 минута и три секунде, и имао је девет минута и 56 секунди предности у односу на другопласираног Колумбијца Данијела Мартинеса, што је најубедљивија победа у последњих шест деценија.
Погачар је на овогодишњем Ђиру освојио шест етапа, а покушаће да постане први бициклиста који је освојио у истој години Ђиро и Тур д’Франс, који почиње 29. јуна.
Сећамо се како је на Туру изјавио једном приликом да је „готов“ и да је „мртав“ када је остао без снаге, али сада је у Италији показао да је у пуној форми.
„Осећао сам се супер снажно! Осећао сам се удобно током претходне три седмице. Мислим да ћу се после кратког одмора осећати још боље и да сам на добром путу за наредни део сезоне“, рекао је Поги.
А, наредни, највећи изазов је Тур де Франс, за пет седмица.
Погачар је освојио трку 2020. и 2021. године, али то није успео да понови 2022. и 2023. године. Сада ће пробати да врати Жуту мајицу у своје власништво.
Треба рећи да је Погачар имао тежак пад у Белгији прошле године када је сломио ручни зглоб и да је то утицало значајно на његове перформансе.

Такође, треба истаћи и да му конкуренција у Италији није била најбоља после оног великог пада у Баскији у априлу ове године када су, између осталих, у инциденту су учествовали Словенац Примож Роглич, Белгијанац Ремко Евенепул и Данац Јонас Вињегор.

Поги још није напустио Рим, а већ је почео да рамишља о Паризу. Јасно је шта можемо очекивати од њега на Туру.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СПОРТ
Новаков трон се клима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала