- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Човић: Већ се окрећемо следећој сезони /видео/

Небојша Човић у емисији Спутњик спорт: Миљанов корнер
Небојша Човић у емисији Спутњик спорт: Миљанов корнер - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
Пратите нас
Четврта трипла круна од 2011, девета титула у Суперлиги у низу, седма АБА титула. Многи ће пробати да омаловаже све што смо урадили у приличној тешкој сезони, али ми се већ окрећемо следећој сезони и новим циљевима, рекао је председник КК Црвена звезда Небојша Човић.
"За следећу сезону желимо искорак, пласман у Топ 8 Евролиге, уз наравно остале исте циљеве. Посебно је важан био долазак тренера Јаниса Сферопулоса, све што је урадио било је добро, упркос томе што је кренуо са два пораза у дербијима. Он је одмах рекао да ћемо освојити све трофеје, а што се тиче Евролиге морамо узети у обзир и повреде које су нас пратиле. Да ли смо могли боље? Јесмо, али свеједно је јеси ли 16. или 11, кад ниси у планираних 10", истакао је Човић на конференцији за медије у хали "Александар Николић" после доделе трофеја Суперлиге.
Човић је прокоментарисао и дешавања на другом прекинутом мечу финала и оценио да је све "исконструисано", упркос томе што је било 12 разлике.
"У првом полувремену смо брзо стигли 15 разлике, брзо смо се вратили, верујем 95 одсто да бисмо их опет добили јер знам шта је Јанис спремио, али то би им вероватно било превише. Гледао сам утакмицу на телевизији, имао сам неких проблема са притиском и имао шта да видим. Вређање деце, супруга, Недовићеве, Теодосићеве, моје, затим председника и више од 400 предмета на терен. Све што је уследило после је спиновање да би се оправдао уложени новац. И све те приче о "авангарди", а ми смо као секција СНС, а немамо ниједног члана Управног одбора".
Човић је рекао да изузетно цени Жељка Обрадовића и да верује да би Звезда са њим освојила бар једну Еврллигу.
"Али, сад имамо Јаниса, историјских 8:0, видећемо хоће ли неко да га стигне. И понављам, ово од синоћ је резултат свега што је Партизан радио неиграњем Сулерлиге", истакао је Човић.
Он је истакао да оба српска тима заслужују место у Евролиги и да ће та позивница због проблема у АБА лиги коштати милион евра.
Такође, најавио је да би требало развијати Српску лигу и друге кошаркашке центре, јер је то у интересу српске кошарке.
"Нигде не идем, од прошле године сам у пензији, обећао сам Партизану да ће бити шампиони кад се пензионишем, али сам одустао због сатанистичких представа прошле сезоне. Желим здраве односе са Партизаном, али за то је потребно да обе стране буде здраве, не заборавите да сам осам година провео у том клубу".
Човић је истакао да су некадашњи главни људи државе попут Бориса Тадића хтели да униште Звезду, не само у кошарци, већ и у фудбалу.
"Зато сам ту помогао са ФМП-ом, не питајте како је било. И зато смо захвални на подршци држави сада на челу са председником Вучићем који разуме и даје, не само Звезди. Некада је било забрањено дати паре Звезди, да добију динар од било кога", поручио је Човић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала