- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У стампеду на верском окупљању у Индији погинуло више од 120 људи /узнемирујући видео/

© AP Photo / Manoj AligadiСтрашне последице стампеда у Индији
Страшне последице стампеда у Индији - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Најмање 121 особа, углавном жене и деца, погинула је у стампеду на верском скупу на северу Индије, јавили су индијски медији.
До стампеда је дошло у уторак, а велики број људи упао је у отворену канализацију поред места одржавања верског скупа.
Полиција је отворила истрагу, наводећи да је на место догађаја стигло око 250.000 људи, док се очекивало само 80.000, а за безбедност скупа било је распоређено само 40 полицајаца, пренео је Тајмс оф Индија.
Стампедо се догодио на молитвеном скупу, познатом као сатсанг, у селу Мугхал Гархи у индијској држави Утар Прадешу када је велики број људи пожурио да додирне ноге верског проповедника Бхоле Бабе.
Полиција трага за Бхоле Бабом.
Полиција је саопштила да организатори догађаја нису пружили помоћ повређенима и да су покушали да прикрију инцидент тако што су сакрили одећу и обућу коју су људи изгубили током стампеда.
Према наводима полиције, чини се да је недостатак кисеоника на месту где се одржавао догађај, током веома топлог и влажног дана, изазвао нелагоду међу људима који су присуствовали верском догађају и они су почели панично да беже, што је довело до стампеда.
Према речима једног од преживелих, до стампеда је дошло на крају верског окупљања јер су сви журили да напусте место скупа.
Председавајући министарског савета државе Утар Прадеш Јоги Адинат наредио је надлежним хитним службама да убрзају пружање помоћи.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала