- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Руска војска у зони СВО - Sputnik Србија

УЖИВО ДНР: Две особе погинуле, а осам рањено у украјинском нападу

Пратите нас
Руске снаге извеле су серију напада, између осталог на аеродром у Бориспољу, на подручја где се налазе системи ПВО, комплекс са војном техником у Черкаској области и на Измаил, одакле су били евакуисани страни официри. Руска војска уништила је два беспилотна пловила која су се кретала у правцу Криму.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
21:55 25.07.2024
Тим Владимира Зеленског забринут је због састанка мађарског премијера Виктора Орбана и председника Русије Владимира Путина, као и због могућности доласка Доналда Трампа на власт у Сједињеним Америчким Државама у новембру, пише портал „Хил“.
У чланку се напомиње да ситуацију за Кијев додатно компликује чињеница да ће Трампов потпредседник, ако Трамп буде поново изабран, бити Џејмс Дејвид Венс, познат по свом антагонистичком ставу према Украјини.
„Ови фактори, заједно узети, сигнализирају промену геополитичког пејзажа, који би потенцијално могли да приморају Зеленског да преиспита своју стратегију и интензивира напоре за успостављање ближих веза са Доналдом Трампом и његовим штабом“, закључује се у тексту.
21:05 25.07.2024
Држављанин Немачке који је у Белорусији осуђен на смртну казну рекао је за државну белоруску телевизију да га је Служба безбедности Украјине ангажовала за задатак у Минску.
Он је рекао и да се нада да ће га белоруски председник помиловати.
20:39 25.07.2024
Две особе су погинуле, а осам је рањено у украјинском нападу на ДНР, рекао је лидер републике Денис Пушилин. Међу рањенима је и дете.
18:36 25.07.2024
Украјинска бригада претрпела је тотални пораз у селу Прогрес, пише аналитичар "Форбса" Дејвид Екс. Како је рекао, то је последица проблема у команди 31. бригаде.
"Највише забрињавају разлози због којих је дошло до таквог пораза. Бригада се просто расула услед проблема са командом и руковођењем", наводи он.
Руско Министарство одбране је у среду саопштило да су припадници групе "Центар" поразили јединице четири украјинске бригаде код места Прогрес, Новоселовки, Дружба и Артјомово у ДНР. Противник је изгубио 395 војника.
18:28 25.07.2024
Ваздушна опасност у Харкову и Харковској области траје рекордно - више од два дана, пише украјински портал "Страна".
15:24 25.07.2024
15:10 25.07.2024
Руску војску са свим наоружањем и опремом немогуће је зауставити и главнокомандујући украјинске војске Александар Сирски почиње то да схвата, рекао је британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
"Русија је значајно испред Украјине по броју дронова. Поред тога, руски дронови су знатно ефикаснији, а украјинским велику препреку представља радиоелектронска борба коју воде Руси. Очигледно је да се та лавина не може зауставити и Сирски то зна", сматра Меркурис.
15:00 25.07.2024
Италија се противи слању западних војних инструктора у Украјину и подржава укључивање Русије у будуће мировне преговоре, рекао је министар спољних послова те земље Антонио Тајани.
"Италија наставља да се противи било којој идеји о слању инструктора у Украјину. Подршка Кијеву и његовој одбрани је иснтрумент којим располажемо како бисмо довели Москву за преговарачки сто", рекао је Тајани.
12:28 25.07.2024
Главно са новог брифинга руског Министарства одбране:
▪Губици Оружаних снага Украјине у зони одговорности групе „Запад“ износили су око 460 војника и два складишта муниције;
▪Оружане снаге Украјине изгубиле су око 680 војника у зони одговорности Јужне групе;
▪Група „Север“ је гађала положаје три украјинске бригаде, одбила 6 контранапада, док су Оружане снаге Украјине изгубиле око 235 војника;
▪Група "Центар" уништила је још један тенк;
▪Група Исток је побољшала ситуацију дуж линије фронта, Оружане снаге Украјине су изгубиле преко 125 војника;
▪Руске оружане снаге уништиле су око пет борбених возила Бредли, као и базу за беспилотна пловила;
▪Оружане снаге Украјине изгубиле су око 410 војника у зони одговорности групе Центар.
12:07 25.07.2024
12:06 25.07.2024
Руска војска извела је напад на привремену базу страних плаћеника у Харкову, снимак напада објавило је Министарство одбране Русије. Укупно је уништено око 100 милитаната - 40 страних инструктора и око 60 војника 151. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.
11:56 25.07.2024
Русија је спремна да оствари своје циљеве и кроз преговоре са Украјином, рекао је новинарима секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков, истакавши да постоје различите опције са ким ће се преговори водити.
„Поред општег проблема са легитимитетом Зеленског, постоји и проблем са законском забраном било каквих контаката и преговора са руском страном. Те су забране још увек на снази", објаснио је он.
Раније је украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба у разговору са шефом кинеског МИП-а рекао да је Кијев спреман да преговара са руском страном.
08:56 25.07.2024
Данска и Холандија спремне су да испоруче Украјини 14 тенкова Леопард 2 до краја лета, преноси Ројтерс.
07:20 25.07.2024
Системи ПВО су током протекле ноћи уништили и пресрели четири дрона изнад Курске области, три изнад Белгородске области и четири беспилотне летелице изнад Крима и Црног мора, саопштено је руско Министарство одбране.
07:08 25.07.2024
Руске снаге извеле су серију напада, између осталог на аеродром у Бориспољу, на подручја где се налазе системи ПВО, комплекс са војном техником у Черкаској области и на Измаил, одакле су били евакуисани страни официри, рекао је Спутњику координатор проруског покрета отпор у Николајеву Сергеј Лебедев.
„У 03.20 ракете су погодиле аеродром у граду Бориспољу. Прва експлозија је била снажна, али нико није јавио да ли је било детонација. наредне експлозије су се чуле на складишту нафте на аеродрому. У том правцу су кренула возила хитне помоћи", истакао је он.
Према речима Лебедева, микроокруг Књажицки и Аеропортовски су блокирани. Према његовим информацијама, дан раније у Бориспољ је слетео Ил-76, удари би могли да имају везе са теретом који је тамо допремљен овом летелицом.
Поред тога, у 03.20 и 03.30, према подацима покрета отпор, гранатиране су локације система ПВО и системима за електронско ратовање, као и складишта ракета у Кијевској области.
Још један напад изведен је у подручју железничке станице у граду Смела у Черкаској области Украјине - погођен је железнички воз са војном техником. У луци Измаил у Одеској области, према речима Лебедева, након серије експлозија, хеликоптерима су евакуисана три страна официра у правцу Румуније. Такође, како је истакао, погођено је и предграђе Харкова, након чега је тамо настала снажна експлозија са детонацијом.
Још четири експлозије су се чуле у предграђу Житомира.
07:03 25.07.2024
Руска војска уништила је два беспилотна пловила која су се кретала у правцу Криму, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала