- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков тениски наследник два пута отпустио истог тренера

© AP Photo / UnsplashНовак Ђоковић Холгер Руне Торино
Новак Ђоковић Холгер Руне Торино - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2024
Пратите нас
Холгер Руне, дански тенисер, поново се разишао са Патриком Муратоглуом, тренером који га је довео до најбољих резултата у каријери. Ово је други пут да њих двојица раскидају сарадњу.
Када је Холгер Руне почео да бележи добре резултате 2022. године успех се није приписивао само младом Данцу већ и његовом тренеру Патрику Муратоглуу за кога се веровало је да је умео да развије таленат. Називан је Холгер и тениским наследником Новака Ђоковића, али то није оправдао.
Освојио је тада Руне три титуле, победио Новака Ђоковића у финалу мастерса у Паризу, а онда се десио пад. Корак који је Руне предузео био је растанак са Муратоглуом.
Уследиле су сарадње са Борисом Бекером и Северином Лутијем, али ништа није „уродило плодом“ јер се Данцу још није поновила 2022. година.Зато је одлучио да се поново окрене Муратоглуу, али сада су се поново растали.
„Водио сам добре разговоре са Патриком и заједнички смо одлучили да се разиђемо. Он ће увек бити велики пријатељ, али за сада ми је најбоља опција да наставим са Кенетом ) који ће бити присутан на свим тренинзима и турнирима. Ништа се не мења у мом односу према академији Муратоглоу која ми је увек била од велике помоћи. Радујем се што ћу бити здрав и поново на правом путу”, навео је Руне.
Дански тенисер тренутно је 17. тенисер света и то је велики пад за Рунеа када се узме у обзир да је његов најбољи ренкинг био четврто место прошле године.
Ове године има 27 победа и 15 пораза, а до титуле није дошао. Једино финале играо је у Бризбејну почетком године.
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2024
СПОРТ
Максималне одбојкашице, Новак „преслишао“ Надала – Зорана и Дамир „капарисали“ медаљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала