- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва, Будимпешта и Братислава на вези због обуставе транзита руске нафте преко Украјине

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаРабота нефтяных станков - качалок
Работа нефтяных станков - качалок - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2024
Пратите нас
Министри спољних послова Мађарске, Русије и Словачке, Петер Сијарто, Сергеј Лавров и Јурај Бланар разговарали су о ситуацији у вези са обуставом транзита руске нафте преко Украјине.
„Настављамо да радимо на обнављању дугорочне сигурности нашег снабдевања нафтом. Стога сам се јутрос поново телефоном консултовао са руским и словачким колегом, Сергејем Лавровом и Јурајем Бланаром“, написао је Сијарто на друштвеним мрежама.
Према његовим речима, угрожавањем енергетске безбедности Мађарске, Украјина крши споразум о придруживању Европској унији.
„Истовремено, стално анализирамо могућа правна и техничка решења која ће обезбедити континуитет наших испорука нафте без обзира на украјинску забрану транзита“, објаснио је мађарски министар.
Шеф мађарске дипломатије раније је саопштио о обустави испорука нафте „Лукоила“ преко Украјине путем нафтовода „Дружба“. Министарство економије Словачке такође је потврдило да је земља престала да добија нафту од „Лукоила“ због тога што је Украјина обуставила транзит преко њене територије. Како је саопштено, разлог је тај што је руска компанија уврштена на санциони списак у Украјини.
Нафтне пумпе у Татарстану - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2024
РУСИЈА
Словачка запретила Украјини „завртањем славине“
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала