Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић позвала на црвене линије одговорности према земљи, народу и грађанима

© Sputnik / Лола ЂорђевићАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2024
Пратите нас
Председник Скупштине Србије Ана Брнабић позвала је да се поставе ''црвене линије одговорности према земљи, према народу и према свим грађанима''.
Она је на свом налогу на мрежи Икс изразила веровање да ни опозиција ''не жели овакву Србију''.
''Питам ко нормалан у овој земљи, ко присебан и одговоран жели овакав јавни дискурс, овакве стравичне, опасне и неосноване оптужбе, овакво лудило, да постане уобичајено и прихватљиво? Да неко, на јавним скуповима на које позива опозиција током дебате у Народној скупштини, прича о сатанистима који су, ваљда, пре 23 године дошли у Србију са намером да затру ову земљу и народ (и зато се компанија зове Рио Сава)?'', написала је Брнабићева.
Она се осврнула на изјаву професора Агрономског факултета из Чачка Душка Брковића и рударске инжењерке Сузане Лазаревић, који су критиковали експлоатацију литијума и пројекат ''Јадар''.
''Да агроном прича о аномалијама код новорођене деце? Да све то неселективно и без вредносног суда преносе 'независни' и 'објективни' медији као мегафон и појачало лудила? Где нас то води као земљу, ко од тога има среће?'', написала је председница Скупштине, и истакла да опозиција ''неће јавне дебате у Скупштини'' и неће ''комисију која би вам дала контролу и надзор''.
Истакла је да ако ''заједно дозволимо да се одбаце наука, струка и разум, сваки аргумент и разум никада више у Србији неће имати смисла ни простора''.
"Позивате да одбацимо науку, струку, разум? Реците људима - и ви из опозиције и појединачно новинари из ових медија који овакве ствари сервирају - да ли је ово што смо вечерас имали прилике да чујемо у Косјерићу и Младеновцу наратив који подржавате?'', поставила је питање Брнабићева.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала