- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америка негира умешеност у убиство Ханијеа

© AFP 2023 / ADNAN BECIАмерички државни секретар Ентони Блинкен
Амерички државни секретар Ентони Блинкен  - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2024
Пратите нас
Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је данас да Сједињене Америчке Државе нису умешане убиство лидера Хамаса Исмаила Ханијеа и поново истакао важност прекида ватре у Гази.
"То је нешто чега нисмо били свесни нити у шта смо били укључени. Веома је тешко спекулисати“, рекао је Блинкен у интервјуу за канал Њуз Азија током посете Сингапуру.
Блинкен је рекао да је упознат са извештајима о убиству Ханијеа.
"Наравно, видео сам извештаје и све што сада могу да вам кажем је да мислим да ништа не умањује важност да се дође до прекида ватре, што је у интересу талаца и њиховог повратка кући. То је очигледно у интересу Палестинаца који ужасно пате сваки дан, деца, жене, мушкарци у Гази који су ухвац́ени у овој унакрсној ватри коју прави Хамас", рекао је он, преноси Гардијан.
Истакао је да је постизање примирја "дубоко у интересу покушаја да се ствари поставе на бољи пут, не само у Гази, већ у целом региону", јер је много тога повезано са оним што се тренутно дешава у Гази.
"Радили смо од првог дана не само да би дошло до побољшања у Гази, већ и да спречимо ширење сукоба", поручио је Блинкен.
Иранска Револуционарна гарда саопштила је јутрос да су Ханије и његов телохранитељ убијени у Техерану, где је лидер Хамаса присуствовао инаугурацији иранског председника Масуда Пезешкијана.
Политички лидер Хамаса Исмаил Ханије - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2024
СВЕТ
Ко је био Исмаил Ханије, политички лидер Хамаса који је убијен у Ирану
Политички лидер Хамаса Исмаил Ханије - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2024
СВЕТ
Лидер Хамаса убијен у Техерану
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала