- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Огњен, Марко и Алекса за Спутњик: Жал су заменили остварени снови

© Sputnik / Лола ЂорђевићОгњен Добрић
Огњен Добрић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2024
Пратите нас
Прве утиске после освајања бронзане медаље на недавно одржаном такмичењу за Спутњик су поделили кошаркаши Огњен Добрић, Марко Гудурић и Алекса Аврамовић. За једним поразом жале, али са друге стране свима је срце пуно јер су свесни какав су успех постигли.
Кошаркаши Србије обрадовали су нацију, а током целог турнира Орлови су осећали подршку свог народа. Зато су лакше преболели пораз од Сједињених Америчких Држава и зато су успели да се издигну и оките се одличје о чему је говорио Огњен Добрић.
„Јесу се слегли утисци, али знамо шта сада нас чека. Једва чекамо да поздравимо људе који су нам пружали подршку током целог турнира и после пораза од Америке смо имали невероватну подршку, није било ниједног ружног коментара. Остаје жал због тог пораза, али драго ми је да смо успели да нађемо снаге и енергије да узмемо ту медаљу“, рекао је Огњен Добрић.
Српски репрезентативац открио је да он и саиграчи себе називају тимом снова.
„Волимо тако да кажемо јер смо показали шта значи тим. Ми кажемо да смо тим снова, ми смо више од снова, више од тима“, рекао је Добрић са чиме се сложио и Марко Гудурић који је такође истакао колико је срећан и поносан на екипу.
„Било је тешко, али осећали смо се као да смо победили. Било нам је тешко, али успели смо да се опоравимо и вратимо Немцима. Јако нам је драго и срећни смо“, поручио је Гудурић.
Алекса Аврамовић је бронзом око врата остварио снове јер му није важно само одличје већ и то да је део једне невероватно сложне екипе.

„Наши снови су остварени овим што смо створили. Било нам је пуно срце, дивно нам је било свих ових дана јер смо изградили породичну атмосферу и надам се да ћемо наставити у истом саставу да се боримо за неке више циљеве“, поручио је миљеник навијача.

Кошаркаше је са Новаком Ђоковићем, ватерполистима, Дамиром Микецом, Зораном Аруновић и Александром Перишић дочекало више од 50.000 људи.
Дочек српских спортиста - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2024
СПОРТ
Скала емоција је експлодирала /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала