- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немања је светски шампион! /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићЦеремонија отварања Светског аматерског првенства у ММА
Церемонија отварања Светског аматерског првенства у ММА - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2024
Пратите нас
Српски ММА борац Немања Благојевић (16) покорио је све у категорији јуниора до 120 кг на ИММАФ Светском првенству, које је одржано у Мубадала дворани, у главном граду Уједињених Арапских Емирата.
На одушевљење публике, младић од 105 килограма из Србије успео је да победи ривале из Украјине, Таџикистана и Казахстана и тиме дође до велике медаље са најпрестижнијег такмичења у свету аматерског ММА.
Благојевић је ове године, у априлу, постао европски шампион у Београду као део прве генерације омладинаца, а ушао је у историју као освајач првог светског злата за омладински тим Србије.
ММА Савез Србије је у последње четири године водио дугу промоцију и кампању за признавање ММА спорта у Србији, а бележи и низ од 15 медаља са европских и светских првенстава у свим узрасним категоријама.
Тиме је Србија постала једна од десет земаља које су помогле развоју ММА спорта и омогућила боље услове за све младе наде овог спорта, не само у Србији, већ и као пример у свету.
На овом такмичењу учествовало је близу 900 такмичара из око 50 земаља са пет континената, а тим Србије освојио је две медаље.
Судијски чекић - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2024
СПОРТ
Американка мора да врати медаљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала