- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Грешник“ се огласио: „Наставићу да се придржавам...“

© AP Photo / Graham HughesЈаник Синер
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2024
Пратите нас
Италијан Јаник Синер који се нашао на стубу срама због чињенице да је двапут ове године био позитиван на допинг тесту, а било му је дозбољено да се такмичи, побеђује и да осваја турнире, огласио се поводом скандала у ком се нашао.
Први рекет планете ком је Међународна организација ИТИА дозволила да игра, у свом исказу је апострофирао да ће наставити да се придржава антидопинг програма.
„Сада ћу оставити овај изазован и дубоко несрећан период иза себе. Наставићу да радим све што могу да осигурам да се и даље придржавам антидопинг програма, а око себе имам тим који је педантан по питању усклађености, саопштио је Јаник Синер, који је чак у два наврата био позитиван на забрањену супстанцу стероид клостебол.
Међународна агенција за интегритет тениса (ИТИА) саопштила је данас да је Синер два пута био позитиван на недозвољену супстанцу клостебол у марту 2024. године.
У саопштењу ИТИА се наводи да најбољи тенисер света не сноси кривицу и одговорност за позитивне допинг налазе, јер му је у оба случаја уважена жалба.
„Синер је у априлу био обавештен да је био позитиван на метаболит клостебол у малим количинама, мање од једне милијарде једног грама. После детаљне истраге ИТИА и Синера, закључено је да је до ненамерне контаминације клостеболом дошло због медикамената његовог физиотерапеута. Његов фитнес тренер је купио један производ, лако доступан у италијанским апотекама, који је дао Јаниковом физиотерапеуту да тиме залечи посекотину на прсту", наводи се у саопштењу тима најбољег тенисера света.
Синер је од почетка сарађивао са истрагом коју је спровела ИТИА.
„Јаник није ништа знао о овоме, а његов физиотерапеут није знао да користи производ који у себи садржи клостебол. Физиотерапеут је затим масирао Јаника без рукавица, па је због повреда тенисера на кожи дошло до ненамерне контаминације", додаје се у саопштењу.
У саопштењу се подсећа да је независна комисија после детаљне истраге утврдила да Синер није крив.
„Он не сноси кривицу. Међутим, због стриктних антидопинг правила он прихвата да изгуби поене са Индијан Велса где је и тестиран. Синер прихвата важност стриктних антидопинг правила ИТИА како би спорт који воли остао заштићен. Овај случај је сада затворен и Синер се радује наставку сезоне“, наводи се у саопштењу.
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2024
СПОРТ
Кирјос о Синеру и скандалу који потреса тениски свет: „Суспензија две године“
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2024
СПОРТ
Београд ће ипак имати АТП турнир у 2024!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала