Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Северна Митровица: Уместо школе за српску децу, општина објекат претвара у Сигурну кућу

© Sputnik / Теодор АнастасијевићСеверна Митровица
Северна Митровица - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2024
Пратите нас
Министар унутрашњих послова привремених инстутуција у Приштини Џељаљ Свечља потписао је данас уговор са председником општине Северна Митровица Ерденом Атићем којим би објекат школе у српском систему, чију је градњу Приштина забранила, требало да постане Сигурна кућа за жртве породичног насиља.
Реч је о објекту у којој је требало да постане нова школа, за ђаке осмолетки "Владо Ћетковић" и "Вељко Банашевић", да приштинске институције нису обуставиле градњу 20. јула прошле године, преноси Косово онлајн.
"Данас смо потписали уговор којим се отвара пут за коришћење комплекса некадашњег Војног ремонта у Северној Митровици. Срећан сам што је објекат овог комплекса одређен за центар који ће пружати склониште за жртве породичног насиља“, написао је Свечља на друштвеним мрежама.
Додао је да се неће стати на томе у "унапређењу услуга за све грађане без разлике".
Уговоре су потписале и министарка правде привремених институција у Приштини Аљбуљена Хаџију и заменица председница општине Катарина Аданчић.
Иначе, крајем прошле године, Скупштина општине Северна Митровица усвојила је одлуку којом је парцела на којој се налази овај објекат додељена МУП-у.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала