- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Још осећам глад – желим да исписујем историју

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2024
Пратите нас
Освајањем златне медаље Новак Ђоковић затворио је круг и остварио како каже највећи успех у каријери, али то не значи да му фали мотивације да настави да пише историју. Напротив, српски ас стигао је на УС Опен жељан нове титуле.
Новак Ђоковић у ноћи између понедељка и уторка креће поход на пету титулу на УС Опену, а први противник на том путу биће му Раду Албот. Пут до трофеја неће бити лак, а уколико до њега дође биће то још један историјски успех јер на Отвореном превенству Сједињених Америчких Држава нико није одбранио титулу још од 2008. године.
„Шта ћу урадити другачије? Покушати да освојим титулу, бар за почетак ха-ха. Да, нисам знао за то. Мислио сам да је то случај можда пет или десет година, нисам знао да је тако дуго. Надам се да ће се то променити ове године, то је циљ. За мене је увек циљ да одем до финала и да се борим за трофеј. Такав приступ није ништа другачији за мене ни ове године“, рекао је Новак.
Иако је освојио све што је могао да освоји, српски ас истакао је да то не умањује његову жељу за новим успесима.
„Знате, питају ме људи, сада када сам, као што знате, освојио све уз то злато - шта је још остало да освојим? Ја и даље осећам глад. Знате, још имам тај такмичарски дух. Желим још да исписујем историју и да уживам на АТП туру. Надам се да ћу тако инспирисати младе људе да гледају и играју тенис. То је један од разлога зашто још играм. Грен слемови су најважнија ствар у нашем спорту, тако да ако ниси инспирисан да играш свој најбољи тенис тамо тешко је то урадити негде другде“, рекао је најбољи тенисер свих времена.
Новак једва чека да изађе на терен.
„УС Опен је турнир на коме имамо и највећи стадион у нашем спорту, па ту су и познати ноћни мечеви... Овде у понедељак увече играм свој први меч и верујте једва чекам да изађем на терен. Бука и енергија су скроз другачији него било где на свету. Једва чекам“, поручио је Новак.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2024
СПОРТ
Новакове последње припреме пред „полетање“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала