- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Сломио сам руку јурећи Ђоковића, Надала и Федерера“

© Sputnik / Лола ЂорђевићДоминик Тим
Доминик Тим - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2024
Пратите нас
Доминик Тим, аустријски тенисер, био је генерацијски таленат, али је остао само на једном освојеном Грен слем турниру.
Тим је после победе у Америци доживео низ повреда и близу је краја каријере.
„Повреде су ме уништиле. Лекари су ми рекли да сам сломио руку јурећи велику тројку. Целу своју каријеру сам провео такмичећи се са најбољима. Тренирао сам у највишем ритму баш зато и то је много допринело мојим повредама“, навео је Тим.
Он је повредио ручни зглоб на Мајорци 2021. године и никада се није опоравио јер се прерано вратио на терен, погоршао је повреду и себи практично режирао пад каријере.
„Мислим да сам био срећан да делим моју каријеру са великом тројком и осталим сјајним тенисерима. Стигао сам у првих 100 касније од многих мојих вршњака и заиста никада нисам очекивао да ћу освојити Грен слем и бити трећи на свету“.
Тим је освојио УС Опен у години када је Новак Ђоковић дисквалификован због погађања линијске судије, а тада нису наступили ни Роџер Федерер ни Рафаел Надал.
У финалу је имао два сета заостатка у односу на Александра Зверева, али је успео да преокрене.
„Био сам много нервозан јер сам прва три Грен слем финала изгубио. За мене је то финале било сад или никад јер нисам морао да играм против велике тројке. Када је он повео са 2:0, опустио сам се и кренуо ка слави. Одмах после те победе осетио сам да ће бити веома компликовано да наставим на истом нивоу. Потпуно сам изгубио мотив да радим максимално и себе терам напред. То је трајало неколико месеци и када сам осетио да враћам мотив, уследила је та повреда зглоба и више ништа није било исто“, навео је Тим.
Каже да је најбоље финале одиграо осам месеци раније у Мелбурну, у финалу против Ђоковића где је водио са 2:1, али је изгубио.
„Сјајно сам се кретао, био агресиван, одлично сервирао. Тај пораз ми је био много болан, јер нисам искористио шансе какве никад нисам имао у Грен слем финалу“, истакао је Тим.
Аустријанац је добио специјалну позивницу за УС Опен где је елиминисан од Бена Шелтона у првом колу.
За све што је урадио у каријери добио је похвалу и од Новака Ђоковића.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2024
СПОРТ
Новаку прете Саша и Карлос
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала