- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Пољска одбила да изручи осумњиченог за напад на Северни ток

© Фото : Nickolay Ryutin / © Nord Stream 2 Гасовод "Северни ток 2"
Гасовод Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2024
Пратите нас
Пољска је одбила да изручи Немачкој осумњиченог за дизање у ваздух руских гасовода Северни ток и Северни ток 2, наводи се у истрази неколико немачких медија и једног данског радија.
Како се наводи, Берлин је 21. јуна предао Варшави европски налог за хапшење Владимира Ж., осумњиченог за ово кривично дело.
Према изворима у немачким безбедносним структурама, пољско Тужилаштво је одмах јасно ставило до знања Немачкој да је спремно да одмах ухапси осумњиченог, како налаже законодавство Европске уније. Међутим, одговарајуће мере нису уследиле. Осим тога, на маргинама владиних консултација, Варшава је показала недостатак жеље да сарађује по питању изручења Владимира Ж.
Он је шестог јула напустио Пољску и има разлога да се верује да је упозорен на опасност. Локални званичници су Немцима рекли и да не разумеју зашто би ухапсили осумњиченог, јер је он за њих херој, наводи истрага.
Дакле, Пољска није показала велико интересовање за истрагу дизања у ваздух Северног тока, пошто су и Варшава и Кијев гасоводе видели као безбедносну претњу, резимирали су немачки медији.
Место цурења гаса на гасоводу Северни ток у водама Данске - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2024
РУСИЈА
Москва: Берлин треба да преда СБ УН податке о истрази о експлозијама на гасоводима „Северни ток“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала