- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Директору „Укренерго“ прети отказ због лоше заштите енергетских објеката од руских напада

CC0 / Unsplash / Далековод
Далековод - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2024
Пратите нас
Директор компаније „Укренерго“ Владимир Кудрицки могао би ускоро да буде отпуштен због лоше заштите енергетских објеката, пише лист „Економска правда“, позивајући се на изворе у Влади земље.
„Питање енергетике је данас било једна од тема које су разматране током седнице. Било је речи о отклањању последица напада и изградњи одбрамбених конструкција. Кудрицком замерају неодговарајуће спровођење претходних одлука Владе и лошу заштиту објеката ‘Укренерго’“, наводи се у чланку.
Прецизирано је да је отпуштање директора енергетске компаније могуће већином гласова Надзорног одбора, који броји шест чланова.
Руске снаге од октобра 2022. године изводе нападе на енергетске објекте, као и објекте одбрамбене индустрије, војне управе и комуникација Украјине. „Укренерго“ је раније признала да су оштећена изузетно велика, као и да електране и трафостанице раде на граници могућности.
Претходно је Министарство одбране Русије саопштило о интензивном нападу на виталну енергетску инфраструктуру која обезбеђује рад војно-индустријског комплекса Украјине. Премијер земље Денис Шмигаљ изјавио је да су оштећени објекти у неколико региона, а енергохолдинг „ДТЕК“ је објавио о увођењу ванредног искључења струје на целој територији Украјине.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала