- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америчка „демократија“ на делу: Нове санкције медијској групи „Русија севодња“

© Sputnik / Максим БлиновЗграда међународне новинске агенције "Русија севодња"
Зграда међународне новинске агенције Русија севодња - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе увеле су санкције против медијске групе „Русија севодња“ ─ РИА Новости, РТ, Спутњик, Раптли, саопштило је америчко Министарство финансија. Поново је на делу америчка „демократија“.
Нове санкције односе се и на главну уредницу МИА "Русија севодња", чији је Спутњик део, као и против низа руководилаца РТ.
Као разлог за увођење санкција истиче се наводни "непријатељски утицај на председничке изборе у Америци".
Стејт департмент је саопштио и да ће медијска група "Русија севодња" и појединачне компаније које су у њеном саставу бити у обевези да поднесу извештај о запосленима у Америци и њиховој имовини.
Министарство финансија је навело и да су америчке власти унеле ове медије на списак страних мисија и објавили награду до 10 милиона долара за инфомације које доказују њихово мешање у америчке изборе.
Вашингтон ће такође предузети кораке за увођење визних ограничења против запослених у наведеним медијима.
Симоњан је коментарисала ову одлуку на Телеграму. Она је написала да само једну ствар не разуме:

„Ако нас дефинитивно избаце, како ће да спроведу следеће изборе? Они никакав други сценарио немају, осим да даве конкурента, плашећи пингвине његовим везама са свемогућим РТ. Наравно, задовољна сам, али ако претпоставимо да одемо одатле тотално – шта онда? Одустаће од следећих избора, одустаће, осећам то у срцу. Или нећемо отићи.“

Забрана предаје података руским телевизијама без дозволе америчког Министарства финансија

Министарство финансија САД издало је у среду специјалну лиценцу која дозвољава операције за пријем и предају телекомуникационих података са учешћем Русије, али забрањује да се то ради без посебне дозволе ако је реч о операцијама са „Првим каналом“, ТВ каналима „Русија 1“, „НТВ“ и другим организацијама, следи из текста документа.
„Дозвољене су све трансакције које се одвијају уобичајеним током или су неопходне у сврху добијања или предаје телекомуникационих података које укључују Руску Федерацију, а које су иначе забрањене Уредбом о санкцијама за злонамерне иностране активности Русије“, наводи се у документу.
Истовремено, у посебном делу документа се истиче да ова лиценца забрањује рад без добијања посебне дозволе, ако је реч о „Првом каналу“, телевизији „Русија 1“, „НТВ“, компанији „Алгоритам“, часопису „Нови источни поглед“ и некомерцијалној организацији „Дијалог“.
Главна уредница агенције „Русија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
РУСИЈА
Главна уредница Спутњика: Ако поштеном човеку Америка не уведе санкције – нешто није у реду
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала