- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Пентагон намерава да симулира последице нуклеарне експлозије на Источну Европу и Русију

CC0 / National Nuclear Security Administration / Nevada Site Office / Нуклеарна експлозија на нуклеарном полигону у Невади
Нуклеарна експлозија на нуклеарном полигону у Невади - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2024
Пратите нас
Министарство одбране САД намерава да закључи уговор са једном од локалних компанија за спровођење истраживања утицаја нуклеарног оружја на пољопривредни сектор, наводи се у документима Пентагона у које је Спутњик имао увид.
Према овом документу, „Инжињеријски корпус америчке војске закључио је уговор једним извођачем... за развој активних истраживачких програма усмерених на симулацију ефеката нуклеарног оружја на пољопривредне системе“.
Од извођача ће се тражити да обезбеди особље, опрему, објекте и друге ресурсе за симулацију глобалне ситуације нуклеарног рата која би довела до уништења пољопривредних фарми.
У документу се додаје да уговор подразумева проширење области симулирања таквих ситуација на земље Источне Европе.
Како се наводи, од извођача се захтева да користи софтвер и компјутерски код за „проширивање географског обима симулације како би укључио у њега земље бившег источног блока... и ажурирао програмски код за регионе изван Источне Европе и западног дела Русије“.
Вредност уговора је 34 милиона долара.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
СВЕТ
Столтенберг: Свету потребни нови споразуми о разоружању
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала