- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ратне морнарице Русије и Кине извеле заједничке вежбе у Јапанском мору /видео/

© Sputnik / Василий Батанов / Уђи у базу фотографијаПарада Ратне морнарице Русије
Парада Ратне морнарице Русије - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2024
Пратите нас
Бродови Ратне морнарице Русије и Кине су током вежби „Океан 2024“ у Јапанском мору извели артиљеријско гађање морских и ваздушних циљева“, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Ратни бродови Тихоокеанске флоте и Ратне морнарице Народно-ослободилачке армије Кине (НОАК), делујући у саставу заједничког одреда, спровели су организацију свих видова одбране приликом промене региона извршења задатака у склопу вежби ‘Океан 2024’ у централном делу Јапанског мора“, наводи се у саопштењу.

Прецизирано је да је руско-кинески одред ратних бродова увежбавао пловидбу у саставу различитих формација, организацију противваздушне, противподморничке и противминске одбране.
Посаде бродова, делујући под јединственом командом, одбиле су ваздушни напад условног противника уз извођење практичног артиљеријског гађања, савладале подручје минске опасности и уништиле морску плутајућу мину.
Према подацима ресора, руски и кинески морнари такође су се обучавали за борбу против беспилотних чамаца, беспилотних летелица и извршили ноћно гађање морских циљева.
У саставу заједничког руско-кинеског одреда ратних бродова делују корвете: „Громки“, „Совершени“, „Херој Руске Федерације „Алдар Циденжапов“, као и помоћни бродови Тихоокеанске флоте и разарачи „Синин“ и „Уси“, фрегата „Линг Ји“ и помоћни брод „Тајху“ Ратне морнарице НОАК.

„Калибрима“ на циљеве у Ладошком језеру

Поред тога, Министарство је саопштило да је јуришна група малих ракетних бродова „Град“ и „Наро-Фоминск“ у акваторији Ладошког језера извела електронско испаљивање ракета „калибар“ на бродове условног непријатеља у оквиру стратешких командно-штабних вежби „Океан-2024“.
Министарство је додало да су у оквиру маневара, бродови увежбали постављање различитих врста електронског ометања.
Такође, у склопу вежби, јединице обалских снага Каспијске флотиле распоредиле су обалске ракетне системе „бал“ са ракетама Х-35 у циљу покривања поморске групе са обале.
Поред тога, бомбардери Су-24 мешовитог ваздухопловног корпуса Северне флоте извршили су бомбардовање копнених циљева, који су симулирали камуфлирано командно место условног непријатеља.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала