- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић пред Дејвис куп: „Можда последњи пут играм пред домаћом публиком“

© AP Photo / Frank Franklin IIНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић и Виктор Троицки одржали су конференцију за медије пред мечеве Србије и Грчке у оквиру Дејвис купа. Најбољи тенисер свих времена и селектор репрезентације оптимистични су пред сусрет са ослабљеним Грцима.
Иако је Грчка дошла са слабим тимом, Србија ништа неће препустити случају и бориће се у најјачем саставу.
На терену ће бити и Новак Ђоковић који ће први меч играти против Јаниса Ксиласа.
„Имамо најјачи могући тим, важно је да млади момци осете култ репрезентације. Виктор, Дуци и ја то најбоље познајемо. Веома је важно да се осети заједништво, припадност грбу, огромна жеља и љубав да се представи Србија на светској сцени на најбољи могући начин. Надам се да ми можемо да помогнемо и да инспиришемо млађе генерације“, рекао је Новак.
Говорио је српски ас и о томе да се добро осећа, али да то не може увек да му гарантује титуле јер су млади тенисери гладни успеха и играју одличан тенис.
„Није гарант ако сам 100 одсто спреман да могу да освојим било шта. Наравно да су шансе много веће. Увек је важно одати признање свим осталим тенисерима који играју на врхунском нивоу, све мора да се заслужи. Свака година је изазов за мене. Злато је било главни циљ ове сезоне, све што сам досад у олимпијској каријери и те поразе који су утицали на мене, узимајући све у обзир, то је највећи успех и нешто чиме се највише поносим“, рекао је Новак.
Због формата Дејвис купа и ретког играња на домаћем терену Новак је свестан да је ово можда последњи пут да игра за репрезентацију пред домаћим навијачима.
„Немам никакве планове, само у Дејвис купу. Заиста желим само да уживам јер у зависности од формата и како ће се ствари одвијати у наредним годинама, можда и последњи буде пред домаћом публиком у Дејвис купу, тако да уживаћу у томе“, рекао је Ђоковић.
О сусрету са Грчком говорио је и селектор Виктор Троицки.
„ Дуго нисмо играли у Београду, желимо да се вратимо на победнички низ, да поправимо горак укус из Краљева, зато наступамо у најјачем саставу, изузев Ласла који је повређен. Хвала свима, мени је као селектору велика част и олакшан посао када имамо најјачи тим, иако против ослабљеног тима Грчке. Идемо на победу, јесмо фаворити, али нећемо се опустити“, закључио је селектор Троицки.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
СПОРТ
Новак и Миомир играју за Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала