- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ни Мбапе, ни Винисијус – може он то сам: „Ендрик је луд“

© AP Photo / Manu FernandezЕндрик
Ендрик - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2024
Пратите нас
Фудбалери Реал Мадрида савладали су на старту Лиге шампиона Штутгарт резултатом 3:1, а победу је у последњим секундама меча запечатио Ендрик, млади бразилски фудбалер који је постао најмлађи стрелац „краљевског клуба“ у елитном такмичењу. Његову мајсторију после меча хвалили су и саиграчи.
Са једне стране Винисијус, са друге Мбапе, али након што је осамнаестогодишњи Ендрик повукао контру са 30 метара од свог гола одлучио да шутира из велике удаљености. Обојица саиграча могли су да приме лопту, али млади Бразилац одлучио је да ризикује и ризик се исплатио.
Са 18 година и 58 дана Ендрик је постао најмлађи стрелац Реал Мадрида у Лиги шампиона, Претходни рекорд држао је Раул Гонзалес Бланко који је са 18 година и 113 дана постигао погодак против Ференцвароша давне 1995. године.
„Веома сам срећан и дебијем и голом. То што сам најмлађи стрелац нема везе, важно је да сам помогао тиму. У првој ситуацији сам додао Винисијусу, у другој сам имао Мбапеа и Винисијуса, али најбоља опција била је да шутирам. Када сам улазио на терен, Ридигер ми је рекао да будем спреман да дам гол. Одушевљен сам што сам део ове групе“, рекао је млади бразилски фудбалер.
Ендрик је у „краљевски клуб“ стигаоа из Палмеираса, а у мечу против Ваљадолида већ је постао најмлађи стрелац шпанског првенства у 21. веку.
После маестралне партије и првенца у Лиги шампиона саиграчи су хвалили Ендрика, а први му је лепе речи упутио Тибо Куртоа.
„Да је оно промашио, убио бих га. Сада сви могу да ућуте и пусте га да ради даље. Видите колико има самопоуздања, а шут му је био изузетно снажан. Показао је карактер тиме што је одлучио да не проигра Винисијуса или Мбапеа“, рекао је голман Реала.
Родриго је такође био одушевљен.

„Ма, Ендрик је луд. Урадио је нешто што не верујем да би неко други пробао и јако сам срећан због њега. Постићи гол у Лиги шампиона је нешто посебно“, рекао је фудбалер Реала.

Талентовани фудбалер за репрезентацију Бразила већ је одиграо 11 утакмица и постигао је три гола, а очигледно је да се снашао и у Реалу.
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2024
СПОРТ
Ибрахимовић: Жао ми је Јовића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала