Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брутални напад: Србин претучен мотком на КиМ

© Tanjug / DOPISNIK KIMКосовска полиција, архивска фотографија
Косовска полиција, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2024
Пратите нас
У Старом Грацку, у општини Липљан, ноћас око поноћи, у својој кући је мучки претучен и опљачкан Србин Дејан Радић, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Како се наводи, тројица нападача која су причала албански прво су Радића везали, а потом тукли мотком и на крају опљачкали.
Претученом човеку помоћ су пружиле комшије Срби који су позвали полицију, јер Дејан у породичном дому живи сам, пошто му је мајка недавно преминула.
Канцеларија за КиМ у саопштењу истиче да је овај брутални напад последица антисрпске политике и институционалног насиља које спроводе Приштина и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти према Србима и бројних примера полицијске бруталности, којима се шаље порука да су Срби на Косову и Метохији пожељне и легитимне мете Албанаца и да за њихова страдања нико неће одговарати.
„Напади на Србе постали су свакодневица на Косову и Метохији, јер свака мржња рађа и инспирише мржњу, а Срби у овом страдалном селу ни после две и по деценије немају мира, већ су поново на мети Албанаца“, наглашава Канцеларија за КиМ.
У саопштењу се указује да је овај напад унео огромну забринутост и зебњу међу преостале Србе који живе у Старом Грацку, јер, како се истиче, они чија је обавеза да их штите окрећу главу на другу страну, да не виде сопствену срамоту.
„Да ли ће о Дејановим мукама кроз које је прошао да се огласи неки међународни представник из Приштине и да га посети или он за њих не постоји? Хоће ли борци за људска права да подигну глас за брутално претученог Србина на Косову и Метохији и да траже од Приштине и Куртија да престану да спроводе и заговарају политику која инспирише насиље и терор над Србима?“, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Радић у стабилном стању, упућен у КБЦ Косовска Митровица ради даље дијагностике

Дејан Радић из Старог Грацка кога су синоћ око поноћи претукла и опљачкала двојица још увек непознатих нападача је, након хоспитализације у КБЦ Приштина са привременим седиштем у Грачаници, на даљу дијагностику упућен у КБЦ Косовска Митровица, потврдио је за Косово онлајн директор КБЦ Приштина-Грчаница Братислав Лазић.
Лазић је истакао да је Радић приликом хоспитализације у КБЦ Приштина-Грачаница био у стабилном стању, али да је у КБЦ Косовска Митровица упућен ради даље дијагностике, конкретно скенера главе.
„Дејан Радић (1975) из Старог Грацка, током ноћи је, према његовим речима, нападнут у својој кући од стране двојице нападача, који су упали у кућу, физички насрнули на њега, нанели му телесне повреде и, како он каже, опљачкали га, након чега су напустили место догађаја. Пацијент је иницијално хоспитализован код нас на Хируршкој клиници КБЦ Приштина-Грачаница. Био је у стабилном стању, али је због неопходности додатне дијагностике упућен у КБЦ Косовска Митровица, конкретно због скенера главе“, рекао је Лазић.
Како је навео, више информација о Радићевом здравственом стању не може да пружи, јер је дијагностика у току.
„У моментима док је био хоспитализован код нас, Радић је био стабилном у стању, дијагностика је у току, након чега ћемо видети какво ће даље бити његово здравствено стање“, истакао је Лазић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала