- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аврамовићев сјајан деби у Русији – одмах међу најбољима

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаАлекса Аврамовић
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2024
Пратите нас
Алекса Аврамовић, српски кошаркаш, дебитовао је за ЦСКА у ВТБ лиги у мечу против Уникса из Казања, а његов тим славио је резултатом 71:55.
Већ у припремном периоду Алекса Аврамовић показао је да ће бити један од лидера у ЦСКА, а на самом почетку ВТБ лиге оправдао је очекивања.
Српски репрезентативац имао је индек корисности 20 што је други највећи индекс у оба тима, а испред њега био је само Амат Мбаје који је стигао до бројке 21.
Аврамовић је на паркету провео нешто више од 27 минута у игри, а за то време уписао је 14 поена, четири скока и пет асистенција. Поред тофа забележио је и једну украдену лопту.
Шутирао је 3/5 за два поена, односно 2/5 за три поена, а два од четири пута био је прецизан са линије за слободна бацања.
Кошаркаши ЦСКА нису добро отворили меч, после прве деонице били су у заостатку и постигли су свега 10 поена, али у другој деоници успели су да зауставе госте. Прво полувреме није било нарочито ефикасно за оба тима, али се све променило у наредне две четвртине.
Најбоље је домаћи тим одиграо трећу деоницу после које су наставили да играју у добром ритму и тако су победом започели првенство у Русији.
Тренер Жељко Обрадовић поздравља навијаче  - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2024
СПОРТ
Партизан игра генералку пред 40.000 људи – на отвореном /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала