- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Богдан за Спутњик о утицају Дуде, Карија и Жоца за успех у НБА: „Неизмерно сам им захвалан“

© Sputnik / Страхиња КлисарићБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2024
Пратите нас
Богдан Богдановић, капитен кошаркашке репрезентације Србије, отворио је осми по реду камп који носи његово име, а одговорио је и на питање Спутњика колико је за његов успех и што је битно име у НБА лиги, заслужно што је сарађивао са најбољим српским тренерима – Дудом Ивковићем, Жељком Обрадовићем, Светиславом Пешићем...
„Невероватно је колико свако има, колико је свако искусан на неки свој начин, колико има тај начин едукације. Држе се неког свог правца и то је нека њихова сличност. Упорни су у томе и мислим да на тај начин, тим њиховим ауторитетом, успеју да промене ту неку навику која је у пресудном значају код неких играча. Мени су доста помогли и неизмерно сам захвалан на томе“, одговорио је Богдан на питање репортера Спутњика на отварању осмог по реду кампа „Богдан Богдановић“.
Јасно је да је велики утицај на његову каријеру имао и Душко Вујошевић с којим је стекао афирмацију у Партизану, као и касније селектор Орлова легендарни Александар Ђорђевић.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2024
СПОРТ
Црвени аларм из Немачке: „Убијају нас“
Заголицао си машту навијача, можемо ли да очекујемо твој повратак на крају каријере?
„На крају каријере тешко (смех). Само сам хтео сам да пошаљем подршку клубу у ком сам почео професионалну каријеру. Сви знамо колико волим Партизан, тренирао сам у њиховој сали. Обезбедили су ми услове за тренинг. Хтео сам да пошаљем поруку захвалности. Знам да сви чекују обећање и ово и оно, али мој фокус је тренутно НБА, фокусиран сам да будем што бољи горе, да се остварим. Кад дође време за испуњење обећања, сигурно ће и ту пресудити емоције“.
Рекао си да не верујеш селекотур Светиславу Пешићу након што је обелоданио да више неће бити селектор Србије. Да ли сте се чули после те твоје изјаве?
„Чули смо се. Послао сам му један од мојих првих интервјуа у којем сам рекао да бих желео да ме тренира Пешић. Само сам му то послао“.
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2024
СПОРТ
Евролига уводи нова правила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала