- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Макрон: ЕУ мора да ревидира односе са Русијом зарад мира на континенту

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕмануел Макрон
Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2024
Пратите нас
Европа мора да преиспита своје односе са Русијом у будућности ради мира широм континента, изјавио је француски председник Емануел Макрон.
"Морамо да размишљамо о миру у Европи у новом облику. Морамо да водимо рачуна о географској реалности Европе, која није ограничена ЕУ и свакако не НАТО-ом. Треба размишљати о новом облику организовања Европе и поново размислити о нашем односу са Русијом у будућности, као и о миру на овом континенту“, рекао је он током међународне конференције о миру у Паризу.
Према речима Макрона, потребно је „изградити нови светски поредак, пошто је постојећи непотпун и неправедан“, јер је створен после Другог светског рата и не узима у обзир нове изазове.
Како је истакао, један број данашњих густо насељених земаља тада није постојао, па је савремени светски поредак нерепрезентативан.
„Потребан нам је поредак у којем ће земље бити достојно представљене и то ћемо радити кроз много праведнија тела, било да су то Уједињене нације, Светска банка или Међународни монетарни фонд“, рекао је он, обећавши да ће то питање покренути на 79. седници Генералне скупштине УН следеће недеље.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала