- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

После фудбала – велика бура у тенису: „Занима их само новац – ако не играмо казниће нас“

© AP Photo / Alessandra TarantinoАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2024
Пратите нас
После буре у фудбалском свету због опширних формата такмичења, потрес се догађа и у тенису где се због великог броја побунио Карлос Алкарас, а затим и Александар Саша Зверев, немачки тенисер, који сматра да Асоцијацију тениских професионалаца (АТП) занима само новац.
Фудбалске звезде недавно су најавиле штрајк због великог броја утакмица, а изгледа да су тим потезом додатно охрабрили и тениске звезде које се муче са истим проблем. У случају фудбалера проблеме праве УЕФА и ФИФА, а у слулају тенисера АТП.
„Тенис има најдужу сезону у професионалном спорту. Јунајтед куп почиње 27. децембра, а Мастерс у Торину се завршава 20. новембра. Ко игра завршницу Дејвис купа, њему сезона још дуже траје. Немамо времена за одмор, да припремимо тело, да развијемо мишиће… Немамо времена да не узмемо рекет цео месец и физички се припремимо за веома дугу и тешку сезону. Чим се вратимо са одмора, морамо да одрадимо две до тринедеље припрема и већ нас чека играње у Аустралији“, рекао је Зверев.
Немачки тенисер руског порекла ове године одиграо је највећи број мечева, чак 73, али то му је донело 56 победа односно друго место на АТП листи. Међутим, упркос томе гнев постоји.
„Моје тело је сада добро, али питајте ме то за седам-осам година. Можда другачије одговорим“, истакао је Зверев.
Напомиње Саша да са другим играчима није исти случај као са Новаком Ђоковићем који је освојио све и који сада може да бира где ће играти, а где не.
„Ако сте успешни као Федерер или Ђоковић, ви можете да смањите број турнира које играте. Али ако сте амбициозни и сматрате да још нисте остварили потенцијал, онда то није опција. Јер АТП тур иде даље без вас. Мислим да је превише обавезних турнира, али нас играче нико не пита“, истиче Зверев.
Други рекет света упитан је због чега он и колеге не покушају да нађу компромис.
„АТП интересује само новац. Шта ми да урадимо? Да организујемо бојкот? И шта после! Бојкот нам није дозвољен, ако не играмо турнире, казне нас. Са друге стране, ако желите да будете број 1, да освајате Грен слемове, морате да играте“, објаснио је немачки тенисер.
Претходно је на исту тему говорио и Карлос Алкарас чији је став потпуно исти као код Зверева. Већина тенисера размишља на исти начин, али нема говора о томе да би нешто што се тиче календара могло да се промени.
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2024
СПОРТ
Потресне сцене у Железнику – кошаркаш остао без свести
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала