- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП Русије објавио нови извештај о величању нацизма и неонацизма у земљама широм света

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2024
Пратите нас
На сајту Министарства спољних послова Русије објављен је најновији годишњи извештај „О ситуацији са величањем нацизма, ширењу неонацизма и других пракси које доприносе ескалацији савремених облика расизма, расне дискриминације, ксенофобије и с њима повезане нетрпељивости“.
Након почетка специјалне војне операције за денацификацију и демилитаризацију Украјине и заштиту цивилног становништва Донбаса, земље „колективног Запада“ отворено подржавају фашистичку идеологију оличену у нацистичком режиму у Кијеву који су, иначе, циљано и доследно неговали.
Ситуација је постала апсолутно апсурдна у балтичким земљама, Пољској, Чешкој, где се по налогу западних покровитеља ствара „нова“ национална историја. У истом реду су САД, Велика Британија и Канада, чије владе радо затварају очи пред манифестацијама расизма и ксенофобије.
Чињенице изнете у извештају потврђују тезу коју брани Русија да такве еклатантне манифестације расне дискриминације и величања нацизма поткопавају неукидиве одлуке Нирнбершког трибунала.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала