- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шапић поднео званичну иницијативу: Споменик Дражи Михаиловићу је исправљање историјске неправде

© Sputnik / Лола ЂорђевићГрадоначелник Александар Шапић
Градоначелник Александар Шапић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2024
Пратите нас
Градоначелник Београда Александар Шапић поднео је данас званичну иницијативу Комисији за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда да се Драгољубу Дражи Михаиловићу подигне споменик у парку Теразијска тераса и рекао да је то подизање споменика исправљање историјске неправде, саопштио је данас градски секретаријат за информисање.
„Иницијативу сам поднео јер сматрам да човек коме су две од највећих сила у борби против фашизма и нацизма, САД и Француска, доделиле највише државно одликовање, то заслужује“, рекао је Шапић.
Додао је да сматра да Михаиловић треба да има споменик у Београду, и то на достојанственом месту у центру града.
„Уверен сам да ова моја иницијатива представља исправљање историјске неправде, поготово зато што се Драгољубу Михаиловићу ни гроб не зна“, истакао је Шапић.
Он је рекао да је то важно због националног помирења и како не би више долазило до подела.
„Како би се ставила тачка на те поделе, треба да се настави процес којим су се изједначили партизански и равногорски покрет и када је оборена судска пресуда којом је Драгољуб Михаиловић проглашен за издајника“, навео је Шапић.
Према његовим речима, Србија је увек била антифашистичка земља и да треба да се поносимо што смо имали два антифашистичка покрета.
„Не треба заборавити да је Михаиловић један од најодликованијих српских официра за исказане подвиге и храброст у балканским ратовима и Првом светском рату“, закључио је Шапић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала