- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Швајцарска подржава кинеско-бразилску мировну иницијативу за Украјину

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Швајцарске
Застава Швајцарске - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
Пратите нас
Швајцарска поздравља и поподржава мировну иницијативу Кине и Бразила за решавање украјинског конфликта будући да је заснована на принципима и вредностима УН, изјавио је портпарол Министарства спољних послова Швајцарске Николас Бидо.
„Узимајући у обзир да је иницијатива коју су предложили Кина и Бразил модификована и у складу је са вредностима УН, конкретни дипломатски напори које је предузела кинеско-бразилска група, за нас су од интереса. Ми поздрављамо ту иницијативу која је пре свега усмерена ка постизању мира“, рекао је он.
Бидо је указао на важност позивања на Повељу УН у било каквим мировним иницијативама у вези са Украјином, напомињући да је о томе говорио кинески министар спољних послова Ванг Ји у говору у Савету безбедности УН.
Подсетимо, владе Бразила и Кине су у мају издале заједничку изјаву о окончању сукоба између Русије и Украјине, залажући се за политичке преговоре и организовање мировне конференције.
Министарство спољних послова Кине саопштило је у августу да је кинеско-бразилски консензус у шест тачака о окончању рата у Украјини добио позитивне повратне информације од више од 110 земаља.
Атмосфера у Пекингу пред конгрес Комунистичке партије Кине - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2024
Специјална операција у Украјини
Кинески план за Украјину подржало више од 100 држава
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала