- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Широм Србије превентивни стоматолошки прегледи

© Sputnik / Кирилл Брага / Уђи у базу фотографијаСтоматолог
Стоматолог - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2024
Пратите нас
У више од 200 здравствених установа широм Србије данас је почела акција превентивних стоматолошких прегледа које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу.
Специјалиста дечје и превентивне стоматологије у Дому здравља Звездара у Београду Даниела Јокић истакла је значај превенције и здравља зуба, посебно нагласивши да породиље и труднице треба да исконтролишу здравље зуба.
Она је рекла за Танјуг да се данас обављају бесплатни превентивни стоматолошки прегледи у Дому здравља Звездара од 08.00 до 17.00 часова, а из ове здравствене установе саопштавају да је и овог пута акценат на превенцији.
"Данас обављамо прегледе контроле здравља зуба, који припадају овој редовној акцији превентивних прегледа у организацији Министарства здравља. Нема редова нити гужви, радимо тенденциозно и студиозно", изјавила је Јокићева.
Овом приликом, позвала је жене, труднице, породиље, старије од 65 година и децу, односно младе до 18 година, као и студенте до 26 година да искористе ову акцију, да исконтролишу своје зубе и тиме позитивно утичу на своје здравље.
Наведеним категоријама грађана биће обављен стоматолошких преглед, а по потреби и интервенције, односно поправка, вађење или лечење зуба.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала