00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ДОК АНЂЕЛИ СПАВАЈУ
16:00
60 мин
ОРБИТА КУЛТУРЕ
Гордост, предрасуде и епидемија усамљености
16:00
120 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Тошић: Роналда сам упознао под тушем
20:00
60 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
Ауторска емисија Љубинке Милинчић
21:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Завршни предизборни скуп СНСД-а у Бањалуци: Подршка Вучевића, Вулина, Сијарта /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2024
Пратите нас
У Бањалуци је одржан завршни предизборни скуп Савеза независних социјалдемократа којем су, осим руководства СНСД-а, присуствовали и представници владајућих политички странака из Србије, Мађарске, Црне Горе и Северне Македоније. Скуп је почео минутом ћутања за страдале у поплавама у ФБиХ.
Поред Милорада Додика, на скупу су се, између осталих, обратили и Милош Вучевић, Александар Вулин и Петер Сијарто и дали подршку председнику Републике Српске и лидеру СНСД.

Додик: Овај народ зна како се брани слобода и част

„Ја сам сведок да председник Вучић, премијер Вучевић, Вулин и сви ми заједно радимо даноноћно на нашем јединству. Али то не радимо да наштетимо некоме другоме, већ што ценимо наш народ и нашу слободу“, поручио је Додик.
Он је захвалио и изасланик председнику Фидеса у Мађарској и министру спољних послова Мађарске Петеру Сијарту.
„Желимо да сачувамо мир, да сачувамо наш идентитет. Не треба да спомињем колико је важан био Свесрпски сабор, који је дао многе наше одговоре из прошлости, али и смернице за будућност. Зато је то историјски документ. Сва концепција наших непријатеља је да поделе Србе. Они се тиме хране, деле нас на Србијанце, босанске Србе, Србе из Хрватске и тако редом, а ми смо један јединствени народ, јасно и гласно само Срби“, казао је Додик.
Он је додао да Српска уз подршку Србије решава своје проблеме.
„Овај народ зна како се брани слобода и част. Ми смо увек на "мртвој стражи", нема опуштања. Верујемо Кини и Русији. Верујемо Мађарској и Азербејџану и свима онима који су били уз нас у најтежим тренуцима“, истакао је он и додао да БиХ није признала Косово, јер Српска чврсто стоји иза тог става.

Вучевић: Потребна политички стабилна Српска

Премијер Србије и лидер СНС Милош Вучевић поручио је да је потребна политичка стабилна Српска.
„Велика ми је част, али и одговорност да вам пренесем поздраве председника Србије Александра Вучића. Ви знате боље од мене који људи овде треба да буду изабрани, рећи ћу вам нешто друго. Када нам је било важно да нисмо сами, да осетимо барем једну реченицу подршке, увек смо то добијали од председника Милорада Додика и Републике Српске, и те ствари се не заборављају. Можда се то неком чини да су то само формалности, али од тога све почиње“ рекао је Вучевић.
Први пут, додао је Вучевић, на Свесрпском сабору смо рекли шта треба да радимо заједно.
„Да сачувамо наш народ с обе стране Дрине, и где год живе Срби на овим просторима, али и у целом свету. Зато нам је потребна политичка стабилна Српска, ми немамо времена за авантуре и неке тестове“, поручио је Вучевић.

Вулин: Додик и Вучић започели процес уједињења

Ми Срби морамо бити јединствен политички народ, да заједно промишљамо и да бранимо једни друге, истакао је потпредседник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин.
„Процес уједињена започели су Александар Вучић и Милорад Додик. Морамо да о најбитнијим питањима да мислимо исто, да гледамо испред себе и када покушају да нас заваде, да будемо постојани и чврсти. Када гласате, онда шаљете и поруку Србији, да настављате политику једног народа. Гласате за то да вам Србија у сваком граду и општини направи болницу, вртић, оно што треба тамо“, казао је он.
Додик и Вучић са поносом могу да кажу да из њих стоје Србија и Република Српска, а када су Срби уједињени, само поносно питамо ко може изаћи на црту испред нас, навео је Вулин.
„Не дајте да вас убеде да вас странци могу више волети него једни друге. Живела Српска, живела Србија“, истакао је додаје Вулин, преноси РТРС.
Сијарто на српском језику: Јаки председници као Додик потребни свима
Изасланик председника Фидеса у Мађарској и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто обратио се на српском језику.
„Захваљујем се на позиву, што сам са вама на прагу веома важних избора. Веома вас ценимо. Имамо много тога заједничког. Изложени смо велчиком спољном притиску. Они који нас притискају желе да се мешају у наше унутрашње ствари. Претње, увођење санкција, и финансирање наших непријатеља. Важно је да се залажемо за своје интересе, јер ако то не урадимо, нико други се неће залагати уместо нас. Живимо у доба опасности, зато су потребни јаки председници као што је и Милорад Додик. Он на сваком форуму храбро заступа интересе Републике Српске. Можемо да му захвалимо за развијање сарадње, која данас износи 40 милиона евра. Настављамо и даље на тој сарадњи. Важно је да сами одлучујуте о својој будућности“, рекао је Сијарто.
Сијарто је додао да ће Мађарска наставити да се залаже да Српска остане на путу развоја.
„Да не будете изложени претњама и да се не доводи у питање ваше право да одлучујете о својој будућности. Будите и даље јаки, налазите се за своје интересе како би Српска остала стабилна на путу развоја. Нека вас Бог чува!“, истакао је Сијарто.
На скупу су се обратили и потпредседник СНСД Жељка Цвијановић, председник Демократске партије Срба у Северној Македонији и потпредсједник Владе Иван Стоилковић, директор Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" Милован Бојић, кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот.

Подршка и од Мандића

Подршку Додику и свим кандидатима СНСД-а за градоначелнике и начелнике на локалним изборима, који ће у БиХ бити одржани у недељу, 6. октобра, упутио је раније данас и председник Нове српске демократије и председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић.
Мандић им је пожелео много успеха, уз поруку да ће у Новој српској демократији и њему лично увек имати брата и пријатеља.
„Част ми је и задовољство што имам прилику да вас на овај начин поздравим и пожелим срећу на предстојећим изборима у Републици Српској и ФБиХ. СНСД и Нова српска демократија имају дугу заједничку историју. Обе странке боре се за исти узвишени циљ - право српског народа на бољи живот и светлију будућност“, поручио је Мандић у видео-поруци и истакао:
„Ви знате, драга браћо и сестре, да су Срби у Црној Гори прошли кроз многе тешке тренутке и да упркос 30-годишњим притисцима никада нисмо престали да се поносимо српским именом и нашом величанственом историјом, културом и традицијом. У тој борби за нашу слободу, за права нашег народа и наше Српске православне цркве у Црној Гори знали смо да нисмо сами, јер су наша браћа из Републике Српске увек била уз нас“.
Истакао је да су очи српског народа у Црној Гори увек биле загледане пут Херцеговине, Посавине и Крајине, јер је борба за слободу српског народа преко Дрине била и остала светионик за Србе широм света.
Сада смо, као аутентични представници српског народа део власти у Црној Гори, добили могућност да народну вољу и жељу за што бољим односима Црне Горе и Републике Српске реализујемо са свих нивоа јер управо спајање, а не растављање гарантује мир и стабилност у целом региону", поручио је Мандић.
Навео је да политика мира, стабилности и просперитета нема алтернативу и истакао да истински верује да ће, управо онако како то чини Нова српска демократија у Црној Гори, СНСД као доминантна политичка организација у Републици Српској бити гарант боље и сигурније будућности за све њене грађане, а и целог Балкана.
У Босни и Херцеговини ће у недељу, 6. октобра, бити одржани локални избори, осми од проглашења независности 1992., на којима се бирају начелници општина и градоначелници градова, као и општинска и градска већа и скупштине у 143 локалне заједнице - 111 општина, 32 града и Брчко Дистрикт, који је посебна административна јединица.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала