„Иза убиства Ивановића онај ко је хтео контролу над севером“

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да не одбацује могућност да је налогодавац убиства Оливера Ивановића Србин или Албанац, али је и упозорио да је циљ Албанаца са КиМ да уђу на север покрајине и да ће сваки разлог тражити да то ураде.
Sputnik

Вучић је на телевизији „Хепи“ говорећи о убиству Ивановића рекао да је лично питао за сателитске снимке и да је добио одговор да је била магла.

Он је рекао да свакога дана слуша кампању о нашем народу на северу КиМ, наводећи да је чињеница да има криминала, али да га има свуда.

Вучић: Већи проблем ће нам бити санкције Русији него Центар у Нишу

Како је рекао, сви знају да су Ивановић и Радојичић били у сукобу, да то траје 15 година, да би Радојичић „био луд“ да је учествовао у томе, али и да не може да одбаци и ту могућности, и да надлежни то треба да истраже.

Не одбацује кривицу ни на чијој страни, каже и додаје да су наши органи урадили велики посао, те да имамо већ одређене сумње.

Вучић је подсетио на хајке које се воде у медијима, а посебно на оне у Србији, како сада тако и у случају воза, где се за то што је писало на возу „Косово је Србија“ одмах писало како је то тешка провокација.

Упозорио је да су то одмах радили и медији на Западу, а Албанци искористили да пошаљу РОСУ у 17 оклопних возила на север КиМ.

Како је рекао, циљ је био да њихова чизма уђе на север КиМ и да ту остане.

Према његовим речима, ту су две лоше намере — сатанизација Србије и улаз на север КиМ.

Подсетио је и да је на крају у том случају позвао и рекао да ће ако се за сат не повуче РОСУ Србија да реагује, што је и учињено.

Коментар