„Иза убиства Ивановића онај ко је хтео контролу над севером“

© Tanjug / Драган КујунџићОливер Ивановић 10. маја 2017.
Оливер Ивановић 10. маја 2017. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да не одбацује могућност да је налогодавац убиства Оливера Ивановића Србин или Албанац, али је и упозорио да је циљ Албанаца са КиМ да уђу на север покрајине и да ће сваки разлог тражити да то ураде.

Вучић је на телевизији „Хепи“ говорећи о убиству Ивановића рекао да је лично питао за сателитске снимке и да је добио одговор да је била магла.

Он је рекао да свакога дана слуша кампању о нашем народу на северу КиМ, наводећи да је чињеница да има криминала, али да га има свуда.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Већи проблем ће нам бити санкције Русији него Центар у Нишу

Како је рекао, сви знају да су Ивановић и Радојичић били у сукобу, да то траје 15 година, да би Радојичић „био луд“ да је учествовао у томе, али и да не може да одбаци и ту могућности, и да надлежни то треба да истраже.

Не одбацује кривицу ни на чијој страни, каже и додаје да су наши органи урадили велики посао, те да имамо већ одређене сумње.

Вучић је подсетио на хајке које се воде у медијима, а посебно на оне у Србији, како сада тако и у случају воза, где се за то што је писало на возу „Косово је Србија“ одмах писало како је то тешка провокација.

Упозорио је да су то одмах радили и медији на Западу, а Албанци искористили да пошаљу РОСУ у 17 оклопних возила на север КиМ.

Како је рекао, циљ је био да њихова чизма уђе на север КиМ и да ту остане.

Према његовим речима, ту су две лоше намере — сатанизација Србије и улаз на север КиМ.

Подсетио је и да је на крају у том случају позвао и рекао да ће ако се за сат не повуче РОСУ Србија да реагује, што је и учињено.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала