Захарова: Они који називају руске грађане ужасним моронима не могу доћи на чело Русије

Портпаролка Mинистарства спољних послова Русија Марија Захарова оштро је реаговала на коментар руског уметника Андреја Макаревича након председничких избора у Русији, који је рекао да се „нешто ужасно“ дешава у земљи.
Sputnik
Путин има импресиван план за развој Русије

Лидер руске групе „Машина времена“ Андреј Макаревич, коментаришући своје путовање у САД, написао је на страници на Фејсбуку да га је за време путовања поразило то колико су Американци „мирнији, веселији и бољи“ од руских грађана.

Притом је Макаревич навео да пре три године није приметио такву разлику и дошао до закључка да се у Русији дешава нешто ужасно.

Као одговор једном коментатору да је на становнике утицала „пропаганда“, уметник је дао свој став: „Чини ми се да су они открили неки 25. фрејм који претвара људе у ужасне мороне“, написао је он.

„Свако ко и даље жели да назове Русе ужасним моронима или нечим сличним, нека се сети експеримента из 2018. године: ваш кандидат, који је народ назвао генетским отпадом, добио је 1,6 одсто гласова. Престаните да нас вређате — немате право!“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Када је писала о 1,6 одсто гласова, Захарова је мислила на кандидаткињу за председничке изборе Ксенију Собчак, која је у кампањи промовисала европске вредности и приближавање Западу. 

Коментар