Захарова: Они који називају руске грађане ужасним моронима не могу доћи на чело Русије

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Mинистарства спољних послова Русија Марија Захарова оштро је реаговала на коментар руског уметника Андреја Макаревича након председничких избора у Русији, који је рекао да се „нешто ужасно“ дешава у земљи.
Владимир Путин у свом изборном штабу - Sputnik Србија
Путин има импресиван план за развој Русије

Лидер руске групе „Машина времена“ Андреј Макаревич, коментаришући своје путовање у САД, написао је на страници на Фејсбуку да га је за време путовања поразило то колико су Американци „мирнији, веселији и бољи“ од руских грађана.

Притом је Макаревич навео да пре три године није приметио такву разлику и дошао до закључка да се у Русији дешава нешто ужасно.

Као одговор једном коментатору да је на становнике утицала „пропаганда“, уметник је дао свој став: „Чини ми се да су они открили неки 25. фрејм који претвара људе у ужасне мороне“, написао је он.

„Свако ко и даље жели да назове Русе ужасним моронима или нечим сличним, нека се сети експеримента из 2018. године: ваш кандидат, који је народ назвао генетским отпадом, добио је 1,6 одсто гласова. Престаните да нас вређате — немате право!“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Када је писала о 1,6 одсто гласова, Захарова је мислила на кандидаткињу за председничке изборе Ксенију Собчак, која је у кампањи промовисала европске вредности и приближавање Западу. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала