Вучић у Букурешту: Желимо да нам помогнете, да будемо прва следећа чланица ЕУ

Председник Србије Александар Вучић захвалио је Румунији, Бугарској и Грчкој на снажној подршци нашој земљи на њеном европском путу и поручио да Србија жели да буде прва следећа земља чланица ЕУ.
Sputnik

Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре у Букурешту, где је учествовао на састанку са председницом Владе Румуније Вјориком Данћилом, премијером Бугарске Бојком Борисовим и премијером Грчке Алексисом Ципрасом, најавио и формирање радне групе у којој би били министри саобраћаја, транспорта и комуникација.

Из Брисела стигли нови предлози за европски пут Србије

Како је објаснио та радна група би требало да убрзано ради на конкретизацији договорених пројеката, како би спремно дочекали Самит 16+1, који ће бити одржан 6. јула у Бугарској, раније него обично.

Вучић је истакао да Србија има увећање робне размене и са Бугарском, и са Румунијом, и са Грчком, што је праћено порастом броја туриста из тих земаља у Србију, али и из Србије у све три земље.

Председник Србије Александар Вучић и председница Владе Румуније Вјорика Данћила

Председник Вучић је указао на значај састанака попут данашњег у Букурешту, истичући да је Србија једина земља, од те четири, ван ЕУ, те је утолико значајнија подршка Грчке, Румуније и Бугарске на европском путу.

Поручио је да ће Србија у свему што може искрено подржати и помоћи све те три земље, а да очекује још снажнију подршку Букурешта, Атине и Софије на европском путу.

„Желимо да нам помогнете, јер и ми бисмо вама помогли да смо на вашем месту, јер желимо да будемо следећа земља која ће постати чланица ЕУ, а без ваше снажне подршке то не можемо урадимо“, истакао је српски председник.

Тренутак за потпуни обрт: Сад Србија може да истера на чистац Америку и ЕУ

Назначио је да је срећан због конкретних разговора и договора, да се разговарало о ауто-путу Темишвар-Београд, ауто-путу ка Бугарској, затим ка Скопљу, али и како модернизовати пругу Ниш-Димитровград, како ојачати дигиталну инфраструктуру, али и решити неке проблеме као што је онај на Ђердапу.

„Верујем да ћемо све то успешно да решимо. Србија је заинтересована за свакодневно даље и стално унапређење сарадње у балканској четворци“, рекао је Вучић.

Танјуг

Коментар