Самоубиство у Меки: Француз скочио с крова Велике џамије (узнемирујући видео)

Страни држављанин који је био на хаџилуку у Меки је скочио с крова Велике џамије и умро је на лицу места, саопштила је агенција Саудијска новинска агенција (СПА) која је пренела саопштење локалне полиције. Наводни снимак инцидента објавио је турски дневни лист Сабах.
Sputnik

Мушкарац је скочио у смрт у Великој џамији у петак увече, преноси СПА. Његово тело је одмах послато у локалну болницу, а истрага о инциденту и мотивима је у току. Није било извештаја да ли је било других повређених.

Снимци који наводно показују да је тело пало у групу ходочасника недалеко од Кабе, камене структуре у центру најзначајније џамије ислама, објавио је Даилy Сабах. Након пада ходочасници су се брзо удаљили од тијела самоубице.

Иако идентитет мушкарца није објављен, постоји неколико информација о том питању. „Дејли тајмс“ каже да је жртва имала 35 година, а „Дејли Сабах“ извештава о локалним медијима да је 26. годишњи француски држављанин који се прешао у ислам.

Инцидент се десио током мјесеца поста Рамазана, када хиљаде Муслимана долазе у Велику џамију. Самоубиство се сматра великим грехом у исламу.

Коментар