Самоубиство у Меки: Француз скочио с крова Велике џамије (узнемирујући видео)

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаКаба, Мека
Каба, Мека - Sputnik Србија
Пратите нас
Страни држављанин који је био на хаџилуку у Меки је скочио с крова Велике џамије и умро је на лицу места, саопштила је агенција Саудијска новинска агенција (СПА) која је пренела саопштење локалне полиције. Наводни снимак инцидента објавио је турски дневни лист Сабах.

Мушкарац је скочио у смрт у Великој џамији у петак увече, преноси СПА. Његово тело је одмах послато у локалну болницу, а истрага о инциденту и мотивима је у току. Није било извештаја да ли је било других повређених.

Снимци који наводно показују да је тело пало у групу ходочасника недалеко од Кабе, камене структуре у центру најзначајније џамије ислама, објавио је Даилy Сабах. Након пада ходочасници су се брзо удаљили од тијела самоубице.

Иако идентитет мушкарца није објављен, постоји неколико информација о том питању. „Дејли тајмс“ каже да је жртва имала 35 година, а „Дејли Сабах“ извештава о локалним медијима да је 26. годишњи француски држављанин који се прешао у ислам.

Инцидент се десио током мјесеца поста Рамазана, када хиљаде Муслимана долазе у Велику џамију. Самоубиство се сматра великим грехом у исламу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала