Миленковић: Спремни смо за Костарику

Млади српски фудбалски репрезентативац Никола Миленковић, који се наметнуо на припремама уочи Светског првенства у Русији, истакао је да му пријају поређења са легендарним Немањом Видићем и додао да мора да настави да ради како би покушао да крене његовим путем.
Sputnik
Српски фудбалери испраћени у Русију: Верујте у нас...

„Велика је ствар када вас неко пореди са играчем какав је био Видић. Морам да наставим да се носим са тим, Немања је био ’страшан‘ фудбалер, а ја сам тек почео и велики је посао испред мене“, рекао је Миленковић пре пута у Русију са аеродрома „Никола Тесла“.

Исто тако, признаје да му је пуно значе похвале, пре свих селектора Младена Крстајића, који га је и први упоредио са Видићем.

„Пријају ми и значе похвале, посебно од сјајног човека и фудбалера Крстајића. То ми даје стимуланс да радим још више“, каже штопер Фиорентине.

Миленковић истиче да су „Орлови“ спремни за наступ на највећој фудбалској смотри.

Последње загревање пред Мундијал: Србија декласирала Боливију са 5:1

„Осећа се еуфорија пред Светско првенство, али морамо да будемо скромни као до сада. Спремни смо за прву утакмицу са Костариком која је најважнија и мирни је дочекујемо.“

Њега је обрадовала победа над Боливијом 5:1 у генералној проби, али и упозорио да не смеју да се дешавају грешке као код примљеног гола.

„Меч против Боливије је добра провера за нас и права увертира, дали смо пет голова и то нам даје самопоуздање… Ипак, примили смо гол који није смео да се деси, такве грешке на Светском првенству скупо ће нас коштати. Поједине ствари морамо да исправимо у најкраћем року“, закључио је бивши Партизанов ђак.

Србија ће на Мундијалу играти у Е групи са Бразилом, Швајцарском и Костариком, која је први ривал 17. јуна у Самари.

Танјуг

Коментар