Србија не одустаје од случаја „Жута кућа“

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић, као ни Влада Србије, неће одустати од решавања случаја трговине органима који се наводи у извештајима некадашњег посебног известиоца Савета Европе Дика Мартија.
Sputnik
Хоће ли Тачи, Чеку и Љимај на суд због злочина

О случају „Жута кућа“ у парламенту је данас поставила питање посланица Нове Србије — Покрет за спас Србије Санда Рашковић Ивић, а Лончар јој је рекао да ће председник Републике инсистирати да се то реши и да се ни у једном моменту неће одустати од тога.

„Ни у једном моменту неће одустати од тога, колико је то могуће да имамо утицаја на људе који ће да воде поступак. Сигуран сам да то не може да се сакрије и да ће изаћи на светлост дана шта и како је рађено“, рекао је министар.

Санда Рашковић Ивић је у парламенту, где је у току расправа, између осталог и о пресађивању органа, питала да ли ће Вучић затражити објашњење од косовског председника Хашима Тачија у вези са случајем „Жута кућа“ који је, како каже, имао везе са „трансплантацијом српских органа“.

„Занима ме да ли ће Вучић поменути оно што се дешавало у Жутој кући председнику Косова“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Танјуг

 

Коментар