Русији више није потребна западна нанотехнологија

Русија се активно бави заменом увоза производа који су обухваћени санкцијама, упркос ограничавајућим мерама и успешно реализује куповину тих производа на отвореном тржишту, изјавио је министар за индустрију и трговину Русије Денис Мантуров.
Sputnik

Када је реч о радиоелектронским компонентама, пре свега у војној и космичкој индустрији, ограничења на увоз су уведена још пре више година, тако да је Русија већ пронашла адекватну замену на отвореном тржишту.

Нове санкције против Русије ступиле на снагу

Са друге стране, што се тиче микроелектронских уређаја величине мање од 28 нанометара, увоз се обавља из крупних фабрика са Југоистока Азије, где ограничавајуће мере не важе.

„Те мере нису одговор на санкциону политику САД, већ је системски рад како Русија не би зависила од ограничења која су уведена или би могла бити уведена. Исто то важи и за другу врсту опреме, на коју су ограничења уведена још из времена Совјетског Савеза“, прецизирао је.

Подсетимо, нове америчке санкције, које је Вашингтон увео против Русије због инцидента са тровањем бившег обавештајца Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у британском Солсберију, ступиле су јутрос на снагу.

Други пакет могао би бити усвојен у новембру и предвиђао би кредитирање руских правних лица, као и шири сегмент увоза и извоза робе у Русију.

Коментар