Русији више није потребна западна нанотехнологија

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаМинистар за индустрију и трговину Русије Денис Мантуров
Министар за индустрију и трговину Русије Денис Мантуров - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија се активно бави заменом увоза производа који су обухваћени санкцијама, упркос ограничавајућим мерама и успешно реализује куповину тих производа на отвореном тржишту, изјавио је министар за индустрију и трговину Русије Денис Мантуров.

Када је реч о радиоелектронским компонентама, пре свега у војној и космичкој индустрији, ограничења на увоз су уведена још пре више година, тако да је Русија већ пронашла адекватну замену на отвореном тржишту.

Конзерва са америчком заставом - Sputnik Србија
Нове санкције против Русије ступиле на снагу

Са друге стране, што се тиче микроелектронских уређаја величине мање од 28 нанометара, увоз се обавља из крупних фабрика са Југоистока Азије, где ограничавајуће мере не важе.

„Те мере нису одговор на санкциону политику САД, већ је системски рад како Русија не би зависила од ограничења која су уведена или би могла бити уведена. Исто то важи и за другу врсту опреме, на коју су ограничења уведена још из времена Совјетског Савеза“, прецизирао је.

Подсетимо, нове америчке санкције, које је Вашингтон увео против Русије због инцидента са тровањем бившег обавештајца Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у британском Солсберију, ступиле су јутрос на снагу.

Други пакет могао би бити усвојен у новембру и предвиђао би кредитирање руских правних лица, као и шири сегмент увоза и извоза робе у Русију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала