Звезда друштвених мрежа и муслиманка: Краљица лепоте убијена у центру Багдада

Манекенка Тара Фарес, крунисана Мис Багдада 2014. године, имала је близу три милиона пратилаца на Инстаграму где је делила фотографије које су обожавали њени фанови, али су у супротности са традиционалним муслиманским вредностима.
Sputnik

Двадесетдвогодишња ирачка манекенка и звезда друштвених мрежа Тара Фарес убијена је у свом спортском аутомобилу у Багдаду. Упуцана је три пута, два пута у главу, изјавио је шеф локалне здравствене службе Ер Расафа Касем Абдел Кади.

Вест о њеној смрти у којој се убиство описује као „подмукао и кукавички чин“ постављена је на њеном налогу на Инстаграму која има 2,7 милиона пратилаца. Неколико дана пре убиства, Фаресова, која обично поставља фотографије које се сматрају непримереним у конзервативном муслиманском друштву, изабрана је за једну од најутицајнијих личности на друштвеним мрежама у Ираку.

Тара Фарес изабрана је за Мис Багдада 2014. године и такмичила се на избору за Мис Ирака. Након што је неко време живела у Европи вратила се у Ирак. Осим што је била активна на друштвеним мрежама, промовисала је и неке познате брендове и повремено радила у шоу-бизнису. Према „Њу Арабу“, сајту арапске заједнице у Великој Британији, много више времена је проводила у либералнијем региону Курдистана, али је у последње време чешће посећивала Багдад.

Полиција истражује убиство. Тара Фарес је трећа жена повезана са индустријом лепоте која је убијена у последња два месеца у Багдаду. У августу, две власнице салона лепоте преминуле су под сумњивим околностима у својим кућама. Поред тога, пре неколико дана активисткиња за женска права Соад ел Али упуцана је у свом аутомобилу у Басри.

Коментар