Пронађено тело саудијског новинара

Тело убијеног саудијског новинара Џамала Хашогија пронађено је у бунару на територији резиденције генералног конзула Саудијске Арабије у Истанбулу, изјавио је за Спутњик лидер турске партије Ватан Догу Перинчек.
Sputnik

„Сазнао сам од поузданих извора у службама безбедности Истанбула да је Хашогијево тело пронађено у бунару који се налази у башти на територији резиденције генералног конзула Саудијске Арабије“, изјавио је саговорник агенције.

Извор листа „Хуријет“ у турској полицији испричао је детаље истраге. Конкретно, полиција је захваљујући патикама открила да је према снимцима камера за надзор из конзулата изашао „двојник“ новинара.

Последњи тренуци живота саудијског новинара (видео)

„Када је Хашоги ушао у конзулат, носио је ципеле, а не патике. Прва разлика коју је приметио полицијски тим који је прегледао снимке са камера за надзор су биле ципеле“, рекао је извор. 

Саудијски новинар и дописник „Вашингтон поста“ Џамал Хашоги убијен је у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу у тучи са људима које је тамо срео, саопштила је раније Саудијска Арабија на основу прелиминарних резултата истраге.

Након вишедневног демантовања оптужби, у петак увече Саудијска Арабија је признала да Хашоги јесте убијен у њеном истанбулском конзулату, наводно након непланиране „свађе и туче“. Ухапшено је 18 особа и смењен високи званичник саудијске обавештајне службе.     

Хашоги је нестао 2. октобра, а последњи пут је виђен како улази у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу. 

Коментар