Акција у Бору: Полиција снимила медицинску сестру како лажном пацијенту продаје метадон?

У току је акција полиције у болници у Бору, због сумње да су медицински радници те установе продавали лекове пацијентима који су зависни од психоактивних супстанци, сазнају „Новости“.
Sputnik

Према првим информацијама, сумња се да је зависним пацијентима продаван метадон, а полицијске екипе тренутно испитују запослене и проверавају комплетну документацију.

Како „Новости“ незванично сазнају, повод за упад у болницу у Бору била је информација да је једна медицинска сестра наводно продала зависнику поменуте таблете.

Органи реда су осумњичену пратили, а подметнути „купац“ метадона је тој радници дао обележене новчанице, што је полиција документовала снимком.

У току је провера полицијских екипа.

Брука за професију

Поводом хапшења медицинске сестре министар здравља Златибор Лончар је рекао да је то брука за професију и да Министарство неће толерисати такве случајеве.

Он је рекао да та акција полиције показује да нема заштићених, као и да Министарство неће толерисати никога ко сматра да може да прима плату и да у исто време тргује лековима које је држава обезбедила.

„Такви могу сами да напусте здравствени систем, јер ће се држава са њима разрачунати, у складу са законом“, казао је Лончар.

Министарство здравља издаће налог свим болницама у Србији да појачају контролу лекова који су „интересантни“ за наркомане, додао је Лончар.

Он је истакао да Министарство не може да се меша у истрагу, али да је жеља свих запослених у ресору здравља да се такви појединци најоштрије казне, како се сличне ствари не би више дешавале.

Лончар је нагласио да ће тражити да најмање три особе преконтролишу набавку, али и издавање таквих лекова.

Како је казао, на крају ће се показати да и у борској болници контрола није била најбоља.

„Ради се о искусној сестри. Не сумњам да је нашла начина да све то закамуфлира“, рекао је Лончар.

Коментар