Акција у Бору: Полиција снимила медицинску сестру како лажном пацијенту продаје метадон?

Пратите насTelegramOdyssey
У току је акција полиције у болници у Бору, због сумње да су медицински радници те установе продавали лекове пацијентима који су зависни од психоактивних супстанци, сазнају „Новости“.

Према првим информацијама, сумња се да је зависним пацијентима продаван метадон, а полицијске екипе тренутно испитују запослене и проверавају комплетну документацију.

Како „Новости“ незванично сазнају, повод за упад у болницу у Бору била је информација да је једна медицинска сестра наводно продала зависнику поменуте таблете.

Органи реда су осумњичену пратили, а подметнути „купац“ метадона је тој радници дао обележене новчанице, што је полиција документовала снимком.

У току је провера полицијских екипа.

Брука за професију

Поводом хапшења медицинске сестре министар здравља Златибор Лончар је рекао да је то брука за професију и да Министарство неће толерисати такве случајеве.

Он је рекао да та акција полиције показује да нема заштићених, као и да Министарство неће толерисати никога ко сматра да може да прима плату и да у исто време тргује лековима које је држава обезбедила.

„Такви могу сами да напусте здравствени систем, јер ће се држава са њима разрачунати, у складу са законом“, казао је Лончар.

Министарство здравља издаће налог свим болницама у Србији да појачају контролу лекова који су „интересантни“ за наркомане, додао је Лончар.

Он је истакао да Министарство не може да се меша у истрагу, али да је жеља свих запослених у ресору здравља да се такви појединци најоштрије казне, како се сличне ствари не би више дешавале.

Лончар је нагласио да ће тражити да најмање три особе преконтролишу набавку, али и издавање таквих лекова.

Како је казао, на крају ће се показати да и у борској болници контрола није била најбоља.

„Ради се о искусној сестри. Не сумњам да је нашла начина да све то закамуфлира“, рекао је Лончар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала